Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Νέο κύμα κακοκαιρίας ενόψει

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές - κυρίως σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές - και χιόνια σε ορεινά, ημιορεινά και από Δευτέρα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα, όπως προβλέπει η ΕΜΥ, από τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα Σύμφωνα με δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένονται:
Α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
1. από τη νύχτα της Κυριακής μέχρι τη Δευτέρα, σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

2. από την Τρίτη έως την Πέμπτη, κατά τόπους, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Β) Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:
1. από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, στα ορεινά – ημιορεινά της Πελοποννήσου (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και από τη νύχτα και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα.

2. από τη Δευτέρα, κατά τόπους πυκνές, κατά περιόδους, σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας.
Την Πέμπτη σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα εξασθενήσουν.

Γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, από τη Δευτέρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα, που δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα από το χιονιά των προηγούμενων ημερών, οι αρχές προετοιμάζονται για τη νέα επέλαση του χιονιά. 
Στο νομό Λάρισας, προβλέπονται έντονες χιονοπτώσεις από το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, κυρίως στην περιοχή των Φαρσάλων, στα ορεινά και πεδινά, ενώ μεγάλη είναι η πθανότητα να χιονίσει και μέσα στην πόλη της Λάρισας.

Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται, από αργά το βράδυ, στα ορεινά, ημιορεινά και πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας. Μάλιστα, οι προβλέψεις κάνουν λόγο και για χιόνι στις πρωτεύουσες, θέτοντας εκ νέου σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: