Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Σκάνδαλο Volkswagen: Αγωγή από γερμανική ένωση καταναλωτών

Αγωγή για το σκάνδαλο της Volkswagen, κατέθεσε ένωση καταναλωτών στη Γερμανία. Η νομική υπηρεσία της ένωσης myright.de κατέθεσε την αγωγή για λογαριασμό ενός καταναλωτή ο οποίος αγόρασε αυτοκίνητο που έφερε ειδικό λογισμικό το οποίο απενεργοποιούσε τους ελέγχους για μόλυνση του περιβάλλοντος. Με την αγωγή ζητά από την αυτοκινητοβιομηχανία να πάρει πίσω το αυτοκίνητο και να αποζημιώσει πλήρως τον καταναλωτή.

«Ο ξεκάθαρος στόχος μας είναι να αποφασιστεί εδώ σε αυτό το δικαστήριο, ότι κάθε Γερμανός που έχει υποστεί συνέπειες έχει δικαίωμα να επιστρέψει το αυτοκίνητο του στην Βολκσβάγκεν και να αποζημιωθεί πλήρως για την αγορά. Η εξαίρεση φυσικά είναι εκείνοι που θέλουν να κρατήσουν το αυτοκίνητό τους. Έχουν το δικαίωμα να λάβουν αποζημίωση για την απώλεια της αξίας του αυτοκινήτου», λέει ο συνιδρυτής της ιστοσελίδας για τα δικαιώματα του καταναλωτή Myright.de.
Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει παραδεχθεί ότι είχε εγκαταστήσει το συγκεκριμένο λογισμικό σε περισσότερα από 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα με μηχανή ντίζελ που έχουν πουληθεί σε όλον τον κόσμο. Η υπόθεση προκάλεσε τεράστια ζημία στις πωλήσεις της εταιρείας αφενός και αφετέρου την αποχώρηση του προέδρου της εταιρείας Μάρτιν Γουίντερκορν.
Αν και στις Ηνωμένες Πολιτείες η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη συμφωνήσει σε αποζημιώσεις, ισχυρίζεται ότι οι ευρωπαίοι καταναλωτές δεν την δικαιούνται σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νόμο.
euronews


Δεν υπάρχουν σχόλια: