Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

11 πράγματα που πιθανότατα δεν γνωρίζετε για τα αεροπλάνα

Αν ταξιδεύετε συχνά και θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μια πτήσης το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε μια αεροσυνοδό. Έτσι λοιπόν, αν θέλετε καλύτερη πληροφόρηση για το τι είναι καλύτερο να πίνετε στην πτήση ή που είναι η καλύτερη και πιο άνετε θέση, μια αεροσυνοδός θα σας λύσει τις απορίες αμέσως.
Επίσης, έχετε την ευκαιρία να μάθετε πράγματα που δεν σας είχαν περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να συμβαίνουν
.Το Business Insider συγκέντρωσε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που έχουν δώσει οι αεροσυνοδοί, από το τι να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της πτήσης, μέχρι το πως να έχετε καλύτερο σέρβις.
1. Πρέπει να αποφύγετε το νερό ή το τσάι
Το νερό στα αεροπλάνα δεν είναι καθαρό. Η Heather Wilde, πρώην αεροσυνοδός, ρωτήθηκε για το ποιο ήταν το πιο παράξενο πράγμα που είχε σε πτήση. Απάντησε το ότι είδε κάποιον επιβάτη να φτιάχνει σούπα χρησιμοποιώντας το νερό του αεροπλάνου.
«Παιδιά, οι σωλήνες δεν έχουν καθαριστεί ποτέ. Ποτέ!», είπε. «Οι αεροσυνοδοί δεν πίνουμε νερό στο αεροπλάνο. Δεν θα πιούμε ούτε καφέ, δεν θα πιούμε ούτε τσάι», λέει στο Business Insider μια άλλη αεροσυνοδός. Ο λόγος; Τα βακτήρια.
2. Ίσως να χρειαστεί να κάτσετε δίπλα σε ένα νεκρό
Και τι γίνεται εάν κάποιος πεθάνει εν ώρα πτήσης; Όπως φαίνεται δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες για το τι κάνεις και εξετάζεται η στάση που θα κρατήσει το πλήρωμα σε μια τέτοια περίπτωση. Το πιο πιθανό είναι να παραμείνει στην θέση του. Η Long λέει ότι θα σκέπαζε τη σορό με μια κουβέρτα. Η Quartz, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, συμβουλεύει το πλήρωμα να μεταφέρει τον θανόντα σε ένα κάθισμα όπου δεν υπάρχουν πολλοί επιβάτες δίπλα. Ή εάν αυτό δεν είναι δυνατό, να μεταφερθεί στην πρώτη θέση. Εάν ωστόσο ο θανών δεν μπορεί να μεταφερθεί, τότε θα πρέπει να μείνει στη θέση του.
3. Τα αεροπλάνα δεν είναι τόσο καθαρά όσο φαίνονται
Σύμφωνα με θέμα του Business Insider, έρευνα έδειξε ότι τα τραπεζάκια των αεροπλάνων είναι τα λιγότερα καθαρά μέρη του αεροπλάνου. Σύμφωνα με μια αεροσυνοδός στο Reddit, έχουν δει αρκετές φορές μέχρι και πάνες να αλλάζονται εκεί. Και αποκαλύπτει ότι μεταξύ των πτήσεων δεν καθαρίζονται πάντα καλά τα τραπεζάκια.
4. Το σέρβις είναι καλύτερο στα πίσω καθίσματα
Το σέρβις είναι καλύτερο στα πίσω καθίσματα ισχυρίζονται οι αεροσυνοδοί. Σύμφωνα με την Annie Kingston συνήθως αποφεύγουν να απαντούν σε κλήσεις από τις πρώτες σειρές γιατί εάν ικανοποιήσουν ένα αίτημα θα ζητήσουν και οι υπόλοιποι επιβάτες στις επόμενες σειρές. Και αυτό θα προκαλέσει πρόβλημα, καθώς στο αεροπλάνο δεν υπάρχει απεριόριστη ποσότητα βότκας, μαξιλαριών ή ωτοασπίδων. Όμως για τους επιβάτες που κάθονται πίσω είναι πιο εύκολο να τους παρέχουμε το δεύτερο μπουκαλάκι κρασί.
5. Οι αεροσυνοδοί δεν πληρώνονται μέχρι το αεροπλάνο να απογειωθεί
Οι αεροσυνοδοί πληρώνονται μόνο για τις ώρες πτήσης τους και όχι για τον χρόνο της επιβίβασης και της αποβίβασης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εργάζονται για 12 ώρες αλλά να πληρωθούν για τις 6. Και όπως λένε, τα χρήματα δεν είναι αρκετά, ειδικά για κάποιον που ξεκινά τώρα τη δουλειά.
6. Υπάρχει λόγος που σας ζητάνε να ανοίξετε τα σκίαστρα
Σύμφωνα με την Long, πρέπει πάντα να μπορούν να δουν τι συνθήκες επικρατούν έξω πριν ανοίξουν την πόρτα. Και αυτό αφορά κυρίως περιπτώσεις που ίσως χρειαστεί έκτακτη προσγείωση.
7. Δεν μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα κατά τη διάρκεια της πτήσης
Η Annette Long, υποστηρίζει ότι οι πόρτες δεν μπορούν να ανοίξουν με τίποτα όσο το αεροπλάνο είναι στον αέρα, και αν κάποιος το επιχειρήσει (και έχει συμβεί) θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Αυτό που μπορεί να πάθει είναι είτε να βρεθεί με χειροπέδες όταν το αεροπλάνο προσγειωθεί στον προορισμό του, ή ακόμη, αν το αποφασίσει ο πιλότος, να πραγματοποιηθεί έκτακτη προσγείωση, για να κατεβάσουν άμεσα τον επιβάτη.
8. Απαγορεύεται να φέρετε μαζί σας ποτό
Σύμφωνα δε με την Long, πολλοί φέρνουν μαζί τους ποτό κάτι που δεν επιτρέπεται. «Πάντα θα σας βγούμε, πάντα θα το καταλάβουμε», λέει. Ο λόγος που δεν επιτρέπεται είναι γιατί οι αεροσυνοδοί θα πρέπει να έχουν πάντα εικόνα του πόσο έχει πιει ένας επιβάτης, για να μην χάσουν το έλεγχο.
9. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν taser στους επιβάτες
Αν και ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι αλλάζουν οι όροι χρήσης των όπλων που προκαλούν ηλεκτροσόκ (tasers), χωρίς να διευκρινιστούν επαρκώς οι αλλαγές, είναι κάτι που μπορούν να κάνει το πλήρωμα σε επικίνδυνους επιβάτες.
10. Αν καταστρέψετε την τσουλήθρα, ίσως σας κοστίσει
Φυσικά αναφέρεται σε άσκοπη χρήση της τσουλήθρας. Όπως για παράδειγμα το 2014, στην China Eastern Airlines, όπου ένας επιβάτης είπε ότι θέλει να αποβιβαστεί πιο γρήγορα και άνοιξε την τσουλήθρα μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο. Το περιστατικό προκάλεσε καθυστέρηση 2 ωρών και ζημιά 16.000 δολαρίων.
11. Μπορείτε να πάρετε στο αεροπλάνο το ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά όχι το Samsung Galaxy Note 7
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να ανατιναχτούν εν ώρα πτήσης, απαγορεύονται στο αεροπλάνο. Έτσι, σχεδόν σε όλες τις πτήσεις, απαγορεύεται Galaxy Note 7 της Samsung, μετά τον κίνδυνο να ανατιναχτεί. Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
koutipandoras.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: