Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Βοήθειά μας! Την Πέμπτη στον ανακριτή ο κατηγορούμενος για ασέλγεια μοναχός

Αύριο, Πέμπτη, απολογείται στον Ε' ανακριτή Θεσσαλονίκης ο Γάλλος μοναχός του τάγματος των Φραγκισκανών, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, που κατηγορείται για κατ' επανάληψη ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από το Πακιστάν, τα οποία φιλοξενούσε στο σπίτι του, στην Τούμπα. Ο 52χρονος μετήχθη το μεσημέρι ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης Εμμανουέλας Κετσιατζή, που του απήγγειλε κατηγορίες
για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Η εισαγγελέας τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, ενώ στο μεταξύ παραμένει κρατούμενος.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αφού προηγήθηκε καταγγελία.  Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 52χρονος αλλοδαπός, απευθυνόμενος σε γνωστή του που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο σπίτι του, παρέχοντάς τους στέγη και τροφή. Υπό αυτές τις συνθήκες από τον περασμένο Γενάρη, ο Γάλλος υπήκοος φιλοξένησε διαδοχικά στην οικία του τέσσερα αγόρια από το Πακιστάν, ηλικίας 14 έως 17 ετών. Την ίδια περίοδο απευθύνθηκε σε μη κυβερνητική οργάνωση, που ασχολείται με την υποστήριξη παιδιών και νέων, ζητώντας νομική υποστήριξη αναφορικά με το καθεστώς παραμονής τους στη χώρα μας.
Όταν όμως, παιδοψυχολόγος της ΜΚΟ ήρθε σε επαφή με ένα από τα προσφυγόπουλα, εκείνο αποκάλυψε πως δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στο σπίτι του 52χρονου, διότι... ένιωθε άσχημα εκεί. Το παιδί εκμυστηρεύτηκε ότι ο κατηγορούμενος του χορηγούσε χάπια που δήθεν ήταν για κνησμό κι όταν τα έπαιρνε έπεφτε σε «λήθαργο». Εικάζεται ότι κατά τη διάρκεια του υπνωτισμού, ο αλλοδαπός προέβαινε σε ασελγείς πράξεις... Ανάλογες καταγγελίες έγιναν και από τα υπόλοιπα αγόρια, γεγονός που κινητοποίησε την Οργάνωση και απευθύνθηκε στις Αστυνομικές Αρχές.
Σε έφοδο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί χθες το μεσημέρι στο σπίτι του Γάλλου, εκτός από ναρκωτικά χάπια, κατέσχεσαν έξι σκληρούς δίσκους και μία κάρτα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που εστάλησαν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βόρειας Ελλάδας. 
efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: