Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Και η Audi στο σκάνδαλο ρύπων; Ναι, και η Audi

Επιδρομή στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας Audi, θυγατρικής της VW, στο Μόναχο, αλλά και σε επτά ακόμη τοποθεσίες πραγματοποίησαν οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα για τη χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων στα πετρελαιοκίνητα οχήματά της. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι περίπου 80.000 αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ είχαν εξοπλιστεί με συσκευές που επιτρέπουν τη χειραγώγηση των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων.


Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη η έρευνα των γερμανικών δικαστικών αρχών εναντίον της μητρικής Volkswagen, για το σκάνδαλο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Μόριτζ Ντρέτσελ, επιβεβαίωσε τους ελέγχους στα γραφεία και μονάδες παραγωγής της Audi, τονίζοντας ότι η εταιρεία «συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές διότι είναι προς το συμφέρον μας να ξεκαθαρίσει η υπόθεση».
Ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Η Volkswagen έχει παραδεχθεί ότι είχε εγκαταστήσει σε εκατομμύρια οχήματά της που πωλήθηκαν ανά τον κόσμο λογισμικό το οποίο μπορούσε να αναγνωρίσει πότε γινόταν έλεγχος για τις εκπομπές ρύπων ώστε να παραπλανήσει τους ελέγχους.

Μόλις στις 10 Μαρτίου, η Volkswagen παραδέχθηκε την ενοχή της στις αμερικανικές δικαστικές αρχές για παραβίαση του νόμου για τη ρύπανση του περιβάλλοντος και αν καταδικαστεί, το σκάνδαλο θα κοστίσει στην εταιρεία περισσότερα από 20 δισ. δολάρια μόνο στις ΗΠΑ.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: