Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αυξήσεις στα διόδια φέρνουν τα νέα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων

Αυξήσεις στα διόδια φέρνουν οι επικείμενες παραδόσεις νέων τμημάτων αυτοκινητοδρόμων, που αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, τα διόδια για Αθήνα – Θεσσαλονίκη ήταν 30,45 (με επιστροφή 60,90) ευρώ. Ο νέος αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανέλαβε να φτιάξει το τμήμα των Τεμπών και σε εκείνη τη διαδρομή οι οδηγοί θα συναντήσουν δύο σταθμούς.

 Στο Μακρυχώρι, από 1,40 ευρώ που είναι, θα πάει 2,50 ευρώ. Δηλαδή αύξηση 1,10 ευρώ. Στη Λεπτοκαρυά, από 1,90 ευρώ, θα φτάσει τα 3,20 ευρώ. Αύξηση δηλαδή κατά 1,30 ευρώ.
Στη διαδρομή Ρίο – Ιωάννινα, τον νέο δηλαδή αυτοκινητόδρομο της Ιονίας Οδού, το κόστος διοδίων θα φτάνει τα 13 ευρώ (26 με επιστροφή).
Στην Ολυμπία Οδό (Αθήνα – Πάτρα), το κόστος διοδίων θα ανέρχεται στα 11,50 ευρώ.
Στον Ε65 (Ξυνιάδα – Τρίκαλα) οι οδηγοί θα πληρώνουν 13 ευρώ (με επιστροφή 26).
Όσο για το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης των τμημάτων αυτών, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε: «Η μεγάλη προσπάθεια ολοκλήρωσης των έργων έχει αποδώσει. Από τις 31 Μαρτίου και μετά παραδίδονται στην κυκλοφορία όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας, λειτουργικά. Και μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν παραδοθεί στην τελευταία τους λεπτομέρεια.

Από τις αρχές Απρίλη και κάθε εβδομάδα θα γίνεται μια παράδοση, μεγάλη, των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Πρώτος δρόμος που παραδίδεται είναι της σήραγγας των Τεμπών, του Πλαταμώνα, και της παράκαμψης του πέταλου του Μαλιακού ολοκληρωμένο στο 100% του έργου. Δεύτερος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται είναι της Κορίνθου-Πατρών πριν από το Πάσχα, ενώ θα ακολουθήσουν ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, ο Ε65 και η Ιόνια Οδός».
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: