Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Μυρίζει άνοιξη από την επόμενη εβδομάδα

Θα ανέβει σημαντικά η θερμοκρασία την ερχόμενη εβδομάδα, σε επίπεδα παραπάνω από τις φυσιολογικές τιμές για την εποχή που βρισκόμαστε. Αίτιο αυτής της ανόδου της θερμοκρασίας θα είναι η μεταφορά θερμότερων αερίων μαζών από την κεντρική Μεσόγειο που θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Από την Κυριακή το βράδυ θα αρχίσουν να στρέφονται σταδιακά οι άνεμοι σε νοτιάδες με αποτέλεσμα από την αρχή της επόμενης εβδομάδας να γίνει αισθητή η άνοδος της θερμοκρασίας που στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και στις "ευαίσθητες" στη ζέστη περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 23-24°C, ίσως και 25°C σε τοπικό επίπεδο, με ανεβασμένα τα ποσά της σχετικής υγρασίας σχεδόν στο σύνολο της χώρας.

Παρ' όλα αυτά δεν θα πρέπει να περιμένουμε αίθριο καιρό καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας διότι όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα υπάρξουν και διαστήματα με παροδικές νεφώσεις οι οποίες ενδεχομένως προς τα μέσα της νέας εβδομάδας (Τρίτη-Τετάρτη) να καταφέρουν να δώσουν τοπικές βροχές.

Πάντως οι άνεμοι, απ' ότι φαίνεται, δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και έτσι ο καιρός (θερμοκρασιακά τουλάχιστον) θα θυμίζει άνοιξη.

Περισσότερα για τις περιοχές που δίνουν σοβαρή υποψηφιότητα για εκδήλωση έστω και ασθενών βροχοπτώσεων θα έχουμε σε νεώτερη ανακοίνωση. Πάντως, όταν θα είναι "καθαρός" ο ουρανός, οι συνθήκες θα είναι εξαιρετικές για τις βόλτες σας και πραγματικά θα το απολαύσετε.
msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: