Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Η μεγάλη ληστεία των αβοκάντο

Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε η μεγάλη ληστεία των αβοκάντο. Τρια άτομα, από 28 έως 38 ετών, που συνελήφθησαν, έκλεψαν ποσότητα αξίας 300.000 δολαρίων!  Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις άνδρες ήταν υπάλληλοι εταιρείας διανομής, μεταξύ άλλων, και αβοκάντο. Την λεία τους την πουλούσαν σε φθηνότερες τιμές στους καταναλωτές.
 Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, η τιμή του αβοκάντο σημειώσει άνοδο τους τελευταίους μήνες, λόγω της μειωμένης παραγωγής σε Καλιφόρνια και Μεξικό και της αυξημένης ζήτησης σε παγκόσμια κλίμακα.

Το αβοκάντο είναι αείφυλλο δέντρο, γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο, το οποίο ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού, όπου το καλλιεργούσαν ιθαγενείς. Στην συνέχεια διαδόθηκε και σε βόρεια και νότια Αμερική, ενώ στην Ευρώπη έφθασε μετά από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Το ύψος του δέντρου φτάνει τα 15 μέτρα, με τα άνθη του να είναι λευκά ή κιτρινωπά, μαζεμένα στις κορυφές των βλαστών. Σε κάθε βλαστό σχηματίζονται πάνω από 1.000 άνθη και τελικά εμφανίζονται ένας έως δύο καρποί.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: