Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Παραπομπή Λοβέρδου στην Επιτροπή Δεοντολογία

Στην επιτροπή δεοντολογίας παραπέμπεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την επιστολή του προς την Εξεταστική για την Υγεία. «Τους είπα αλήθειες και δεν τους άρεσε. Τα μέλη στημένων Εξεταστικών Επιτροπών με κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα έχουν χάσει το δικαίωμα τους να μιλούν. Αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε ύστατη πολιτική εξαχρείωση και σήμερα δικαιώθηκα απολύτως» σημειώνει στην επιστολή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ζήτησε να συζητηθεί και να απαντηθεί από την αρχή και όχι στο τέλος η νέα επιστολή Λοβέρδου.
«Πέλαγος αντιφάσεων και ψευδολογιών» σχολίασε ο βουλευτής για την κατάθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή, ενώ έκρινε πως η επιστολή του Λοβέρδου τον θίγει προσωπικά και τον υβρίζει.
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, δικαιολόγησε πλήρως την επιστολή με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση κρίνει τις αποφάσεις του ΣτΕ και πως ο πρόεδρος είχε συνάντηση με τον πρώην μάρτυρα Κρέτση, οπότε - κατά τα λεγόμενά της - ένας βουλευτής και μάρτυρας της Επιτροπής μπορεί να εκφράζει την άποψή του.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μορφίδης, είπε πως με την επιστολή αυτή αποδεικνύεται πως ακόμα και σήμερα επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ η λογική Κουτσόγιωργα, δηλαδή η περιβόητη φράση «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε».
«Αν ο Λοβέρδος ήταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα ξηλώνονταν τα έδρανα. Μπορεί να λέει οτιδήποτε και να περνιέται για προοδευτικός;» ρώτησε ο Νίκος Νικολόπουλος και ζήτησε να διερευνηθεί η ψευδή ενόρκως μαρτυρία του Ανδρέα Λοβέρδου.
Παράλληλα, αιτήθηκε να σταλεί η επιστολή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
«Δείγμα αλαζονικής και εγωκεντρικής συμπεριφοράς» χαρακτήρισε την επιστολή η Αννέτα Καββαδία, ενώ στην Εύη Χριστοφιλοπούλου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε την ταινία: Look who's talking. «"Ποιος μιλάει"» είπε μεταφράζοντας και πρόσθεσε πως «ζητούν να βγουν από πάνω αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα».
Ο Νότης Μηταράκης ανέφερε πως αν ο Λοβέρδος ήταν στην αίθουσα της Επιτροπής μετά την τοποθέτηση της κ. Καββαδία θα έκανε λόγο για προκατασκευασμένα πορίσματα. «Κι εσείς τι ρόλο παίζετε; Τον διερμηνέα του;» ρώτησε ο κ. Μπαλωμενάκης, ενώ ο κ. Νικολόπουλος προέτρεψε τον κ. Μηταράκη να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση αν θεωρεί πως τα συμπεράσματα της Επιτροπής είναι προσυμφωνημένα.
«Δεν προσβάλλομαι από τον Λοβέρδο και από ανθρώπους σαν τον Λοβέρδο» είπε αρχικά ο Δημήτρης Βέττας και πρόσθεσε: «Προσβολές ανθρώπων που ως υπουργοί δεν ανακάλυψαν τίποτα και έκρυψαν κάτω από το χαλί το φαγοπότι, αρνούμαι να δεχτώ. «Ο σταύλος αυτός τέτοια γαϊδούρια βγάζει» κατέληξε, προκαλώντας την αντίδραση της Χριστοφιλοπούλου που φώναξε «αίσχος» και «ντροπή».
Μετά από όλα αυτά, ο Α. Λοβέρδος εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση:
«Ενημερώθηκα πως σήμερα η πλειοψηφία της στημένης Εξεταστικής με τα προαποφασισμένα πορίσματα και τους κατασκευασμένους μάρτυρες, χωρίς να αναγνώσει την σύντομη απάντησή μου στην υβριστική επιστολή τους, επιδόθηκε σε αυτό που έχει συνηθίσει: στις ύβρεις και τον λαϊκισμό.
Αν είχαν και στοιχειώδη πολιτική ευπρέπεια θα με καλούσαν να τα πουν μπροστά μου ώστε να μπορώ να τους απαντήσω. Η δειλία τους όμως δεν τους το επέτρεψε.
Μετά λοιπόν τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία από μέλη της πλειοψηφίας διαπιστώνω οτι όσα δήλωσα και έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ μα πάρα πολύ επιεική. Με την σημερινή τους ιταμή συμπεριφορά Βουλευτές της Κυβερνητικής πλειοψηφίας απέδειξαν οτι επειδή έχουν χρεωκοπήσει πολιτικά πράγματι έχουν φτάσει σε έσχατο σημείο πολιτικού ευτελισμού και ηθικής εξαχρείωσης.
Τους ενημερώνω πως  θα αντιπολιτευτώ το εθνικολαϊκίστικό τους παραμάγαζο με όλες μου τις δυνάμεις.
Όσο για την παραπομπή των πρακτικών και των δηλώσεών μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας θερμές ευχαριστίες γιατί με αυτή τους την απόφαση μου δίνουν το βήμα που μου στέρησαν σήμερα».
tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: