Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

«Δεν έχουμε ανάγκη την ΕΕ» τονίζει ο Ερντογάν ΩΗΜΕ!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθάρισε πως η χώρα του μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της και δεν έχει ανάγκη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πλέον δεν την αντιμετωπίζει με τον απαραίτητο σεβασμό. Τόνισε πως αυτή τη στιγμή η Ένωση σπαταλά τον χρόνο της Τουρκίας και έκανε λόγο για «σχέδιο Β΄ ή Γ΄», χωρίς να το αποσαφηνίζει. Αρνήθηκε πως έχουν φυλακιστεί 160 δημοσιογράφοι.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία δεν έχει ανάγκη την ΕΕ, που πλέον σπαταλά τον χρόνο της και δεν δείχνει τον σεβασμό που έδειχνε παλιότερα.

«Είμαστε πιστοί στους πολίτες μας. Θα είναι ανακουφιστικό για εμάς αν η ΕΕ ξεκαθαρίσει πως δεν μας θέλει ως μέλος της και θα μπορέσουμε να βάλουμε μπροστά ένα σχέδιο Β' ή Γ'. Είμαστε ήρεμοι γιατί δεν έχουμε ανάγκη την Ευρώπη. Παλιότερα, κατά την πρώτη θητεία μου ως πρωθυπουργός η Τουρκία περιγραφόταν στις Συνόδους Κορυφής των Ευρωπαίων ως μια χώρα που έχει πετύχει μια σιωπηλή επανάσταση στο εσωτερικό της.

Τώρα πλέον όχι μόνο δεν μας καλούν στις Συνόδους, αλλά σπαταλούν και τον χρόνο μας. Αυτά είναι τα δεδομένα τώρα. Η πλειονότητα των πολιτών μας δεν επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ και την χαρακτηρίζουν ανειλικρινή. Παρ' όλα αυτά θα περιμένουμε για λίγο ακόμα την ΕΕ και θα δούμε τι θα γίνει».
Αρνείται τις φυλακίσεις δημοσιογράφων



Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων, η Τουρκία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων στον κόσμο, ενώ περίπου 160 ΜΜΕ έχουν κλείσει στην Τουρκία και 2.500 δημοσιογράφοι ή εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν απολυθεί. Ωστόσο, ο Ερντογάν αρνείται αυτά τα νούμερα και υποστηρίζει πως μόνο δύο δημοσιογράφοι είναι φυλακισμένοι.

Κανείς δεν έχει φυλακιστεί λόγω δημοσιογραφικού έργου και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν γράψει προσβλητικά άρθρα για εμένα ακόμα και πρόσφατα, τα άρθρα αυτά κυκλοφορούν ακόμα.

Αυτοί που βρίσκονται στη φυλακή δεν έχουν τον τίτλο του δημοσιογράφου. Κάποιοι συνεργάστηκαν με τρομοκρατικές οργανώσεις, άλλοι είχαν στην κατοχή τους όπλα και άλλοι φυλακίστηκαν γιατί βανδάλισαν ATM και τα έκλεψαν. Αυτοί που βρίσκονται στη φυλακή δεν έχουν επίσημη διαπίστευση δημοσιογράφου, είναι ψέματα όσα γράφονται για αυτό το θέμα. 
thepressproject.gr




Μόνο δύο πραγματικοί δημοσιογράφοι βρίσκονται φυλακισμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: