Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Ποινή φυλάκισης για τις πλαστές βεβαιώσεις σε μέλη της Χ.Α.

Tο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων επέβαλε σήμερα (Δευτέρα) ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, στον ψυχίατρο Κωνσταντίνο Παρασχάκη για την υπόθεση των ψευδών βεβαιώσεων που εξέδιδε σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ώστε να μπορούν να λαμβάνουν άδειες οπλοφορίας.

Ο Κρητικός ψυχίατρος είχε παραδεχθεί πως το 2012 έδινε βεβαιώσεις στους χρυσαυγίτες Παναγιώταρο, Βουλδή, Μπούκουρα, Ζησιμόπουλο και Γκλέτσο, κρίνοντάς τους ικανούς να οπλοφορούν.  
Αυτός χορήγησε και το πιστοποιητικό που παρουσίασε η πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, με βάση το οποίο πέτυχε μία από τις πολλές αναβολές της δίκης της για το μαχαίρωμα Αφγανού το 2011 στον Αγιο Παντελεήμονα, για το οποίο καταδικάστηκε μετά από έξι χρόνια.
Ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης έδινε τα πλαστά πιστοποιητικά όσο ήταν στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης ενώ ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2010 και υποψήφιος βουλευτής το 2012, έχοντας πλέον αποχωρήσει από την οργάνωση.
Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών, με αναστολή για τις ψευδείς βεβαιώσεις, χωρίς ελαφρυντικά. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του είχε επιβάλει επίσης, την ποινή της προσωρινής παύσης τριών μηνών αλλά το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο αντικατέστησε, σε δεύτερο βαθμό τις ποινές, με απλή γραπτή επίπληξη.
efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: