Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Αυτές είναι οι προτάσεις της Περιφέρειας για την ανακούφιση των πληγέντων στη Δυτική Αττική

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και εγώ προσωπικά αρνούμαστε να περιοριστούμε στον σχολιασμό της τραγωδίας της Δυτικής Αττικής και να παίξουμε τον ρόλο των κομπάρσων ενός έργου που παίζεται δεκαετίες», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε δήλωση της, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Για τον λόγο αυτό «προκαλέσαμε την περασμένη εβδομάδα την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – προκειμένου να ψηφιστούν συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων» σημείωσε.
Μέτρα όπως:
- Την άμεση νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να δεσμευθούν 15 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για την ανακούφιση των πληγέντων,
- την ενεργοποίηση του ν. 1897/1990 για τις χήρες και για τα τέκνα των θυμάτων,
- την παύση αναγκαστικών πλειστηριασμών,
- την απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για κατοικίες και μαγαζιά που καταστράφηκαν.

Την ίδια στιγμή, τονίζει η περιφερειάρχης, και «επειδή στην πολιτική το γελοίο ατιμάζει περισσότερο και από την ατιμία, θα ήθελα να κάνω σαφές ότι δεν θα επιτρέψω οι συνεδριάσεις ενός αποφασιστικού οργάνου να μετατραπούν σε αρένα εντυπώσεων και εκμετάλλευσης της τραγωδίας από εκείνους που δεν έχουν να προσφέρουν παρά μόνο άναρθρες κραυγές στα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας. Από εκείνους που επιχειρούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την απώλεια τόσων ζωών».
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: