Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών

Σε μία κίνηση αποκλιμάκωσης της εμπόλεμης κατάστασης στη Συρία προχωράει η Ρωσία, η οποία αναστέλλει την παράδοση αμυντικών πυραύλων, τύπου S-300, στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Η απόφαση της Μόσχας ελήφθη μετά την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη ρωσική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.


Η ρωσική κυβέρνηση, το προηγούμενο διάστημα, είχε αφήσει «άνοιχτο» το ενδεχόμενο ενίσχυσης του αμυντικού εξοπλισμού της Δαμασκού, σε απάντηση της αυξανόμενης εμπλοκής της Δύσης στο εσωτερικό της Συρίας.
Η παρέμβαση, ωστόσο, του Ισραήλ φαίνεται πως αποσόβησε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία θα ενέπλεκε περαιτέρω την ήδη περίπλοκη κατάσταση στην πολύπαθη Συρία.
«Προς το παρόν, δεν συζητάμε την παράδοση σύγχρονου αμυντικού εξοπλισμού προς τη Συρία» δήλωσε στενός σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ερωτηθείς για την τύχη των πυραύλων S-300. «Ο συριακός στρατός έχει ήδη ό,τι χρειάζεται» έσπευσε να προσθέσει.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες και ιδίως μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία για το Ιράν, η Συρία έχει καταστεί πεδίο συγκρούσεων μεταξύ Τεχεράνης και Τελ Αβίβ, προκαλώντας την έντονη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια: