Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Κιλκίς: Σταμάτησαν να πληρώνουν τα κοινόχρηστα και βρήκε τον μπελά του! Χαμός και ένα δράμα στην πολυκατοικία

Εκεί στην είσοδο του Κιλκίς από τη Θεσσαλονίκη, σε πολυκατοικία της πόλης διαδραματίζεται ένα από τα δράματα της καθημερινότητας, ενδεικτικό του πως έχει αγριέψει η ζωή. Στον τρίτο όροφο λοιπόν της πολυκατοικίας διαμένει ένας 44χρονος, ανάπηρος εδώ και 15 χρόνια.


Το 2015 ήταν που τον βρήκε το κακό, τετραπληγικός για τέσσερα χρόνια ταλαιπωρήθηκε σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης μέχρι που κέρδισε τη ζωή του, με αντίτιμο την καθήλωσή του σε αναπηρική καρέκλα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το διαμέρισμα ανήκει στην μάνα του και παρότι ταλαιπωρούνταν καθώς το ασανσέρ βρίσκεται σε ανώγειο με 12 σκαλιά να το χωρίζουν από την είσοδο της πολυκατοικίας, μπορούσε με βοήθειά των δικών του ανθρώπων να μετακινείται, να βγαίνει από το σπίτι, να βλέπει ανθρώπους.
Κι ύστερα ήρθε η κρίση και αγρίεψαν τα πράγματα. Σταδιακά άρχισαν οι γκρίνιες. Εγώ δεν πληρώνω καύσιμα, ασανσέρ… γνώριμες σκηνές από τους μικρούς εμφύλιους πολέμους που άναψαν σε πάμπολλες οικοδομές.
Στην πολυκατοικία του 44χρονου, δεν πλήρωσαν τα κοινόχρηστα, δεν πλήρωσαν το ηλεκτρικό ρεύμα, μαζεύτηκαν 1.500 ευρώ και μια πρωία ήρθε το συνεργείο της ΔΕΗ κι έκοψε το ρεύμα.
Όλοι ζορίστηκαν καθώς η οικοδομή είναι τετραόροφη. Αλλά για τον 44χρονο ήταν σαν ένα νέο δυστύχημα. Καθηλώθηκε στον τρίτο όροφο χωρίς δυνατότητα να κατέβει, να δει και να μιλήσει με δυο ανθρώπους.
Διαμαρτυρήθηκε, ζήτησε να μαζευτούν όλοι να δουν τι θα γίνει, αλλά ανταπόκριση μηδέν. Κι έτσι ανάπηρος με γυναίκα άνεργη, καθώς κάποιος πρέπει να τον φροντίζει, με μόνο εισόδημα τα 600 ευρώ του επιδόματος, αναγκάστηκε να αναλάβει όλο το βάρος του διακανονισμού με τη ΔΕΗ. Και πλήρωνε μόνος του 65 ευρώ τη δόση ίσα για να έχει ρεύμα (και ασανσέρ και φως) η οικοδομή.
Αλλά το χρέος που ανέλαβε στο όνομά του θεριεύει. Προστέθηκαν και άλλα 500 ευρώ από τόκους, μέχρι που σήκωσε ψηλά τα χέρια. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να πληρώνει. Και πριν τέσσερις μέρες ήρθε το συνεργείο της ΔΕΗ και ξανάκοψε το ρεύμα!
Πηγή: eidisis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: