Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Διαγράφονται κατά χιλιάδες από τα μητρώα του ΟΑΕΕ

Συντάκτης: Βαγγέλης Τριάντης


Τις δυσκολότερες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών βιώνει ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, με την κατάσταση πλέον να χαρακτηρίζεται ως οριακή.


Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ελεύθερων επαγγελματιών στο μητρώο του ΟΑΕΕ, παρουσιάζει μείωση σε ποσοστό 2,9%.


Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του οργανισμού τα οποία παρουσιάζει σήμερα το www.koutipandoras.gr, από τους 830.918 ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του οργανισμού το 2011 σε πανελλαδικό επίπεδο, σήμερα ο αριθμός τους έχει μειωθεί σε 806.873.




Δηλαδή, διαγράφηκαν από τα μητρώα του οργανισμού περί τους 24.045 ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, λόγω των οικονομικών συνθηκών.


Μάλιστα, ο αριθμός των όσων έχουν βάλει λουκέτο στα καταστήματά τους ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος, όπως ανέφεραν στο www.koutipandoras.gr στελέχη του ΟΑΕΕ.


Και αυτό διότι αρκετοί από τους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν αναστείλει τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε διαγραφή από τα μητρώα του οργανισμού, φοβούμενοι ότι θα αναγκαστούν να αποπληρώσουν και οφειλές προηγουμένων ετών.


Άλλωστε, στη συντριπτική τους πλειοψηφία όσα καταστήματα βάζουν λουκέτο, έχουν συσσωρευμένες οφειλές αρκετών χιλιάδων ευρώ. 


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: