Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΑΠ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ , ΠΕΡΑΣΕ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ.

Εντοπίστηκε στην Αμφιλοχία αυτοκίνητο, που μετέφερε περισσότερα από 125 κιλά κάνναβης
 
Συνελήφθη ένας 28χρονος ημεδαπός Αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές δυο Έλληνες και έναςαλλοδαπός συνεργός του.
Συνελήφθη σήμερα στις (5-5-2012) το πρωί, στη θέση Καυκα Αμφιλοχίας από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 28 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα οι Αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες, εντόπισαν στις (5-5-2012) το πρωί στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου, λίγο πριν το Στάνο Αμφιλοχίας, ένα Ι.Χ. Επιβατηγο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος να κινείται με κατεύθυνση προς Αντίρριο.Ο δράστης στη θεά των Αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Ακολουθησε εποχούμενη καταδίωξη, κατά την οποία ο 28χρονος πραγματοποίησε αναστροφή επί της Εθνικής Οδού, στην είσοδο του χωριού Στανος και κατευθύνθηκε ξανά προς Αμφιλοχία.Η καταδίωξη συνεχίστηκε για απόσταση μεγαλύτερη των τριών χιλιόμετρων όπου φθάνοντας έξω από το χωρίο Σαρδήνια Αμφιλοχίας το όχημα εισηλθε σε χωματόδρομο και εγκαταλείφτηκε από τον 28χρονο ο οποίος τράπηκε σε φυγή πεζός.
Οι Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής εγκληματικότητας που τον καταδίωκαν το εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα κρυμμένο σε αγροτική – δασική περιοχή και τον συνέλαβαν.

Σε έρευνα που ακολουθησε στο όχημα του δράστη, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 122 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 125. 700 γραμμαρίων.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα με τρεις κάρτες sim τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Επίσης κατασχέθηκε το όχημα του 28χρονου ως μέσω μεταφοράς των ναρκωτικών.
Από την αστυνομική έρευνα που ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας προέκυψε ότι δυο οχήματα ακόμα στα οποία επέβαιναν δυο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας αντίστοιχα, προπορεύονταν το όχημα του 28χρονου προκειμένου να καθορίζουν το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρούν παράλληλα τη διαδρομή για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων ενώ τα ναρκωτικά προορίζονταν για την πόλη της Αθήνας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: