Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ολαντ σε Μέρκελ: Κανείς δεν σε ψήφισε πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μία μόλις ημέρα πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, οι Γάλλοι σοσιαλιστές στέλνουν σαφές μήνυμα προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ψηφίσαμε για να είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης η κυρία Μέρκελ».

Το μήνυμα είναι σαφές και υποδηλώνει ότι ο Ολάντ ως πρόεδρος -λίγες μόλις ημέρες πριν από την πρώτη του συνάντηση με την κυρία Μέρκελ- θα επιμείνει στην αναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας, με τη λήψη μέτρων που θα φέρουν ανάπτυξη.
«Θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε αυτήν τη συνθήκη, για να υπάρξει αναγέννηση της οικονομίας μέσω της ανάπτυξης, καθώς η συνθήκη αυτή καθιερώνει τη λιτότητα, και οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν την Ελλάδα στην αποτυχία», δήλωσε ο κ. Αμόν, υποστηρίζοντας πως «η κρίση επεκτείνεται πλέον στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη».
«Θα πρέπει να τελειώνουμε με τη λιτότητα, αυτό θα πούμε στην κυρία Μέρκελ», πρόσθεσε ο Αμόν.
«Καθώς εφαρμόζουμε παντού τη λιτότητα, κανείς δεν αγοράζει τίποτα στην Ευρώπη. Θέλουμε η κυρία Μέρκελ να πάρει το μήνυμα, γιατί διαφορετικά το Σύμφωνο δεν θα επικυρωθεί», κατέληξε ο Μπενουά Αμόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: