Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

«Μονόδρομος» η αλλαγή στο φορολογικό σύστημα

«ΑΛΛΑΓΗ της φορολογικής πολιτικής για να μπει φρένο στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό» ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης της ΠΟΕ-ΔΟΥ με παραγωγικούς - κοινωνικούς φορείς. Ο κ. Μίχαλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εάν θέλει η νέα κυβέρνηση να βάλει φρένο στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, πρέπει να αλλάξει πολιτική στο θέμα της φορολογίας. Και σε αυτή την προσπάθεια οφείλει επιτέλους να ακούσει τις προτάσεις τόσο των εργαζομένων όσο και της αγοράς». Όπως είπε, τα αποτελέσματα της φορολογικής πολιτικής των τελευταίων δύο ετών ήταν να εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα των συνεπών, να συνεχιστεί η φοροδιαφυγή των επιτήδειων και τα έσοδα να μειώνονται αντί να αυξάνονται.

Η αγορά, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, ζητεί απλό, σταθερό και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα, που είναι προϋπόθεση όχι μόνο για την επιβίωση των υφιστάμενων επιχειρήσεων, αλλά και για την κινητοποίηση νέων επενδύσεων, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για τη στήριξη της ανάπτυξης.

Προτεραιότητες αυτού του νέου συστήματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, είναι η μείωση της υπερβολικής επιβάρυνσης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η δικαιοσύνη και ισονομία στις σχέσεις κράτους - φορολογουμένου, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση του συστήματος και η καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα
/www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: