Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας

Δύο ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η εκπρόσωπος της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας, Βάσω Νούτσου.
Μετά τις τελευταίες ραγδαίες και τραγικές εξελίξεις με το κλείσιμο της ΕΡΤ, η ακίνητη περιουσία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ανήκει πλέον στο υπουργείο Οικονομικών. Ως εκ τούτου ο “Λόφος της Κεραίας”, αποτελεί φιλέτο για τους αγοραστές ενώ η τιμή των 31 στρεμμάτων έχει εκτιμηθεί περίπου στα 5 εκατομμύρια ευρώ. 
Ταυτόχρονα επείγει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει το μείζον θέμα της Παιδείας ιδιαίτερα σήμερα καθώς οι πολιτικές που ασκούνται οδηγούν τα σχολεία σε πλήρη απαξίωση.
Ο “Λόφος της Κεραίας”
 Η κ. Νούτσου επεσήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η κυβέρνηση έχει ως μόνο κίνητρο την εμπορευματοποίηση - για να έχουν έσοδα βγάζουν στο σφυρί δημόσια περιουσία – ενώ “ουδόλως τους ενδιαφέρει ούτε μπαίνουν στον κόπο να διακρίνουν το όφελος που έχει η ύπαρξη χώρων πρασίνου μέσα στην πόλη για τους πολίτες”. Η κ. Νούτσου υπενθύμισε ότι η δημοτική παράταξη πάντα έθετε το θέμα του Λόφου της Κεραίας – ζητούσε από τον Δήμο να διεκδικήσει αγωνιστικά τους λίγους εναπομείναντες χώρους πρασίνου στη πόλη μας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος Αθ. Ζούτσος διαβεβαίωνε, ότι επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερο σοβαρό και αφορά ιδιωτική περιουσία θέλει προσεκτικούς χειρισμούς. Η εκπρόσωπος της ΔΗΜ.Ο.Σ. έθεσε το ερώτημα “τι χειρισμούς έχει κάνει ο Δήμος μέχρι τώρα και τι σκέφτεται να κάνει αν έρθουμε αντιμέτωποι με την πώληση του χώρου σε ιδιώτη”.

 ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
 Το δεύτερο θέμα που έθεσε η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία αφορά την Παιδεία ζητώντας να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Το αίτημα αυτό είναι πάγιο και διαχρονικό από όλες τις συλλογικότητες που δρουν στο χώρο της παιδείας. Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Νούτσου τόνισε ότι “σήμερα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια πλήρη απαξίωση της παιδείας από το κράτος, με συγχωνεύσεις σχολείων, ελλιπή χρηματοδότηση” και για τον λόγο αυτό επιβάλλεται το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί ανάχωμα σ΄ όλη αυτή την μιζέρια που οδηγούν τα σχολεία.
“Θεωρώ αναγκαίο ότι πρέπει να συνεδριάσουμε όχι για να περιγράψουμε απλά μια κατάσταση που την ξέρουμε όλοι, αλλά να λάβουμε και σημαντικές αποφάσεις. Να υπάρξουν εισηγήσεις από τη Α/θμια και Β/μια σχολική επιτροπή για το πλήρες χρονοδιάγραμμα επισκευών και συντηρήσεων των σχολικών μονάδων τους θερινούς μήνες όπου θα ξέρουμε σε ποιές σχολικές μονάδες θα γίνουν εργασίες, τι εργασίες θα γίνουν και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν. Να αποφασίσουμε εάν χρειάζεται να ενισχύσουμε με χρήματα τα σχολεία για την εύρυθμη λειτουργία τους την επόμενη σχολική χρονιά” είπε η κ. Νούτσου προσθέτοντας με νόημα ότι “η σχολική επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει εδώ και πολλούς μήνες και ότι ως μέλος της επιτροπής έμαθε το ύψος της επιχορήγησης για τις επισκευές των σχολείων από τον τοπικό τύπο”.

Παλλήνη 27-62013


Δεν υπάρχουν σχόλια: