Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Προστατέψτε τα παιδιά σας από τον ήλιο

Οι ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού, τα θαλάσσια μπάνια και τα σπορ, οι εκδρομές στο βουνό είναι πηγή χαράς και διασκέδασης για όλους μας, προ πάντων, όμως για τα παιδιά μας. Νιώθουμε πολύ ευχάριστα, μα, πάνω απ’ όλα, η ευεργετική επίδραση του ήλιου μας αναζωογονεί.
Όλοι σχεδόν ξέρουμε τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας, χρησιμοποιούμε αντηλιακά σκευάσματα, αλλά πολύ λίγοι φαίνεται να τηρούμε τους σωστούς κανόνες ηλιοπροστασίας. Γι’αυτό, πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να μάθουμε καλύτερα πώς να προφυλασσόμαστε από τις βλαβερές επιδράσεις των ηλιακών ακτίνων (της υπεριώδους ακτινοβολίας).

Έτσι θα αποκτήσουμε ασφαλείς συνήθειες τόσο για τον εαυτό μας, κυρίως, όμως, για τα παιδιά μας. Συνήθειες, που θα τις έχουν, με το δικό μας παράδειγμα, για όλη τους τη ζωή.
Η ηλιακή ακτινοβολία είναι ο κύριος αιτιογόνος παράγοντας που προκαλεί καρκίνο του δέρματος, ιδιαίτερα μιας μορφής που λέγεται κακόηθες μελάνωμα, που μπορεί να είναι θανατηφόρο εάν δεν διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί έγκαιρα. Το δέρμα μας θυμάται πάντοτε την έκθεση στον ήλιο, του οποίου η επίδραση είναι συσσωρευτική για όλη τη ζωή.

www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: