Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Παιδια προσέξτε! Οτι σας πει η Τροικα,γιατι αλιώς θα πτωχεύσουμε.!!!

Πώληση-πακέτο του εργοστασίου της στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και των τεσσάρων μεταλλείων που διαθέτει πανελλαδικά, χωρίς να απολυθεί κανένας από τους 1.000 εργαζομένους, είναι το σενάριο που προωθεί η κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ. 
Ωστόσο εάν η τρόικα δεν δώσει το "πράσινο φως" τότε η ιστορική μεταλλευτική εταιρεία (από τις μεγαλύτερες παραγωγούς σιδηρονικελίου διεθνώς) θα αναγκαστεί να σπάσει σε κομμάτια, δηλαδή σε «καλή» και σε «κακή», και να πωληθεί χωριστά, που σημαίνει πρώτα το εργοστάσιο, μετά τα ορυχεία κ.ο.κ.

Σύμφωνα με "Τα Νέα" η τελευταία αποτελεί και λύση που προτείνει με επιστολή του προς την ελληνική κυβέρνηση ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Ανταγωνιστικότητα Χοακίν Αλμούνια, εξέλιξη ωστόσο που η κυβέρνηση απεύχεται, αφού ουδείς από τους υποψήφιους μνηστήρες ενδιαφέρεται να αγοράσει μόνο το εργοστάσιο, χωρίς τα ορυχεία που το τροφοδοτούν.
Τα σενάρια πώλησης της ΛΑΡΚΟ, τα πολλά αγκάθια και η περιπλοκότητα του όλου εγχειρήματος αναλύθηκαν χθες σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τη συμμετοχή του υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου, του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννη Εμίρη και στελεχών της Price Waterhouse Coopers, συμβούλου της κυβέρνησης στη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση. Οποιο σενάριο και να υιοθετηθεί τελικά, θα προηγηθεί είσοδος στην εταιρεία εκκαθαριστή, ο οποίος και θα παρουσιάσει σχέδιο εξυγίανσης.
Η κυβέρνηση θα πρέπει ως τις 31 Αυγούστου να παρουσιάσει το τελικό σχέδιο στην τρόικα και ως τις 31 Δεκεμβρίου να το εφαρμόσει.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη χθεσινή σύσκεψη συμφωνήθηκε να προταθεί στην τρόικα η λύση της «εκκαθάρισης εν λειτουργία» και της εν συνεχεία πώλησης της ΛΑΡΚΟ ως ενιαίας εταιρείας με βάση τις δυνατότητες που δίνει ο ελληνικός πτωχευτικός κώδικας.
Όπως λένε κύκλοι του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με "Τα Νέα", το ελληνικό δίκαιο δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση που εκκαθαρίζεται εν λειτουργία, να πωληθεί στο σύνολο της και όχι σε κομμάτια, όπως ζητά η Κομισιόν.
Οι Βρυξέλλες το δέχονται αυτό, μόνο αν επιστραφούν ενισχύσεις ύψους; 130 εκατ. ευρώ.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: