Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Οι κυβερνητικοί εταίροι αρνούνται να ξεχάσουν τον εαυτό τους και τις πελατειακές σχέσεις

 


28/08/2013
Διαστρεβλώνοντας πλήρως τον όρο "κοινωνική οικονομία" και καταστρατηγώντας το Κοινοτικό Δίκαιο, η κυβέρνηση επαναφέρει το καθεστώς stage στο Δημόσιο. 
Αυτή τη φορά δίνοντας μπόνους στους ημέτερους Δημάρχους (οι αυτοδιοικητικές εκλογές βλέπετε είναι κοντά). Τους προικοδοτεί για την "πρόσληψη" 50.000 περίπου ...πενταμηνιτών, με 480 ευρώ το μήνα, μήπως και τους θυμηθούν την ώρα της κάλπης!  Υποτίθεται για τις ανάγκες ενός προγράμματος, που ευνοεί την καινοτομία και την ενεργοποίηση κοινωνικών οργανώσεων, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων και σε τομείς δραστηριοτήτων, που δυστυχώς η Πολιτεία χρόνια και χρόνια τους είχε παραμελήσει.
Ένα πρόγραμμα, που θα μπορούσε να ενδυναμώσει τις υποθήκες για μια διέξοδο των τοπικών οικονομιών από το φαύλο μεταπρατισμό που ταλανίζει την ελληνική οικονομία, μετατρέπεται απροκάλυπτα σε αντικείμενο μικροκομματικών πελατειακών συναλλαγών. Με τον υπουργό Εργασίας (τρομάρα μας) κ. Βρούτση να επιχαίρει για το πως ξεγέλασε τους ...κουτόφραγκους!
Και με ευρύτερο και μεγαλύτερο κόστος από την αναπόφευκτη επιστροφή των σχετικών κοινοτικών κονδυλίων, ύστερα από τον ανύπαρκτο ούτως ή άλλως απολογισμό άσχετων δράσεων. Κονδυλίων τα οποία δικαιούται η χώρα, στο βαθμό φυσικά που θέλει να τα αξιοποιήσει για τον σκοπό και το πνεύμα των αντίστοιχων προγραμμάτων. Και φυσικά όχι για εφήμερες μικροκομματικές σκοπιμότητες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: