Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Νέο χτύπημα από τους Anonymous: Διέρρευσαν 3.700 ελληνικά αρχεία

«Αυτό το κόμμα θα σταματήσει μια για πάντα και η φωνή του θα πάψει στο Διαδίκτυο. Είναι ώρα να πληρώσετε για τα εγκλήματά σας», προειδοποιούν τη Χρυσή Αυγή οι Anonymous, με μήνυμα που αναρτήθηκε στο YouTube πριν μερικές μέρες.
Οι Anonymous τόνισαν ότι ο φασισμός πρέπει να καταπολεμηθεί και να εξαλειφθεί, καλώντας τους απανταχού συντρόφους τους να εμποδίσουν την όποια διαδικτυακή δραστηριότητα της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Σε νέο τους χτύπημα οι Anonymous διέρρευσαν περισσότερα από 3.700 έγγραφα από τη Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

«Σήμερα δίνουμε ένα χτύπημα στην κοροϊδία με μια σειρά από διαρροές, για να αποκαλύψουμε την αλήθεια σχετικά με τη συμμετοχή της κυβέρνησης της Ελλάδας στην κατασκοπεία με την βοήθεια των μονάδων διαδικτυακού εγκλήματος του ENISA και του ΟΑΣΕ. Οι υπεύθυνοι για τις συλλήψεις των συναδέλφων lulz θα τιμωρηθούν με την επιχείρηση OP Payback», προσθέτουν, προειδοποιώντας για διαρροή περισσότερων εγγράφων στο μέλλον.
Tο υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως τα αρχεία ήταν κυρίως e-mail και Δελτία Τύπου:
«Σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, διαδικτυακή ανάρτηση ανακοίνωσε την επιτυχή παραβίαση από την ομάδα ακτιβιστών "Anonymous" του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών. Διενεργείται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες και την έκταση της παραβίασης, ενώ διαπιστώνεται ότι αφορά υλικό, το οποίο, κατά κανόνα, ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δελτίων Γραφείων Τύπου».
E-Radio.gr Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: