Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Της πατρίδας μου η σημαία έχει πλέον χορηγό

Μετά από 4 χρόνια η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να ξαναβγούν τα στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Πρόσχημα είναι η τόνωση του “πατριωτικού φρονήματος” και η επίδειξη στους γείτονες Τούρκους, σύμφωνα με κύκλους, αλλά ο λόγος είναι περισσότερο το άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, που ως υπερσυντηρητικοί θέλουν περισσότερο χακί και…εθνική υπερηφάνεια.
Κάποιοι γκρινιάζουν πέρα από το προφανές και για την σπατάλη που προκύπτει από την λειτουργία των τανκς, των τεθωρακισμένων και των αεροσκαφών, μια σπατάλη που δεν έχει κανένα νόημα, ειδικά στην σημερινή εποχή που η εξοικονόμηση χρημάτων υποτίθεται ότι είναι…ευαγγέλιο για το κράτος.
Κι όμως, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης πήρε την πρωτοβουλία να γίνει χορηγός της στρατιωτικής παρέλασης, καλύπτοντας το κόστος των καυσίμων. Ένας από τους Έλληνες ολιγάρχες προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση για ποιους λόγους;

Θέλει να γίνει αρεστός στους ανεγκέφαλους που έχουν ονειρώξεις με ερπύστριες και κανόνια;
Επιθυμεί να το παίξει ευεργέτης για να συνεχίσει η κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια στις κινήσεις του;
Μήπως έπαιξε κάποιο ρόλο -λέω εγώ τώρα- η ακύρωση του προστίμουύψους 240 εκ. ευρώ στην Motor Oil;
Η σύνδεση μιας παρέλασης με έναν ιδιώτη και μάλιστα όχι όποιον κι όποιον, καταδεικνύει πως αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση την “εθνική ανάταση”. Η ανάθεση σε χορηγό που απολαμβάνει επί χρόνων σκανδαλώδη προνόμια (φοροαπαλλαγές, προμήθειες, ανάθεση έργων) είναι απλά το κερασάκι στην υπόθεση “ελληνικό κράτος, η διαστροφή σε πρώτο πλάνο“. Η συνεργασία με ολιγάρχες που για να συγκεντρώσουν πλούτο έχουν δημιουργήσει χιλιάδες φτωχούς, χαρακτηρίζει το κράτος, αφού το κάνει υπόλογο σ’ αυτούς αλλά ποτέ στην κοινωνία.
http://www.freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: