Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Εσείς ξέρατε ότι ο Νότης Μυταράκης γυρίζει ταινίες;

Εκτεταμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην ΑΣΟΕΕ με τις αστυνομικές δυνάμεις να παρεμβαίνουν στο χώρο για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.
Θα μου πείτε, είναι κακό αυτό; Καθόλου. Απεναντίας. Η παρανομία πρέπει να αντιμετωπίζεται και ειδικά σε μια εποχή όπου άλλοι επαγγελματίες στενάζουν και γονατίζουν να τα φέρουν βόλτα.
Το κακό ή μάλλον τα κακά είναι άλλα.
Για παράδειγμα πόσο θεμιτό είναι μια κυβέρνηση που δεν κάνει απολύτως τίποτε να εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά μια απλή αστυνομική επιχείρηση για να κερδίσει πόντους στην εκτίμηση της κοινής γνώμης; Άραγε να ήταν εξαρχής αυτός ο σκοπός.

Θυμάμαι στην πόλη που ζω, όταν ανέλαβε η νυν δημοτική αρχή, αποτέλεσε αιτία δελτίου τύπου η απομάκρυνση παρατημένων αυτοκινήτων. Τοπική τότε εφημερίδα αλλά και ο ίδιος σε παρέμβασή μου, είχαμε αναρωτηθεί από πότε η εκτέλεση των καθήκοντος συνιστά αιτία πομπώδους προβολής.

Αυτό ισχύει και εδώ.
Ο κος Μυταράκης αντί να φιγουράρει ως πρωταγωνιστής σε μια ταινία – που θα έπρεπε να έχει γυριστεί προ πολλού για να μιλήσουμε με κινηματογραφικούς όρους – γιατί ακριβώς έμποροι και καταστήματα στενάζουν διαμαρτυρόμενοι από χρόνια, θα έπρεπε να βρίσκεται στο γραφείο του αναζητώντας από το πρωί ως το βράδυ ιδέες, λύσεις, προτάσεις κι ευρωπαϊκά προγράμματα για την τόνωση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Θα όφειλε να αφουγκράζεται την αγορά και τις ανησυχίες της.
Σε κάθε περίπτωση πολλά θα μπορούσε να κάνει, αλλά όχι να γυρίζει ταινίες. Εκτός αν για την περίπτωση της κωμωδίας θα πρέπει να κάνουμε μια εξαίρεση...

Του Στρατή Μαζίδη
www.freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: