Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο Γιώργος Τράγκας στα νύχια των ΑΤΜ

Περνάει δύσκολες στιγμές ο Γιώργος Τράγκας. Με το που κλείνει τα μάτια του το βράδυ, βλέπει όνειρο ότι βγαίνει στους δρόμους και ψάχνει ΑΤΜ για να βγάλει μετρητά. Πάει στην Εθνική, κλειστό το ΑΤΜ, στην Άλφα, κλειστό το ΑΤΜ, στη Γιούρομπανκ, κλειστό, στην Πειραιώς, κλειστό, στη Συνεταιριστική Χανίων, κλειστό. Τρελαίνεται ο Γιώργος, μπερδεύει το όνειρο με την πραγματικότητα, πάει πρωί - πρωί στην εκπομπή του και αρχίζει να ωρύεται σαν τον προφήτη Ιερεμία: Θα κλείσουν τα ΑΤΜ, θα κλείσουν τα ΑΤΜ, θα κλείσουν τα ΑΤΜ! Μη κάνεις έτσι, Γιώργο μου, και να κλείσουν τα ΑΤΜ, εσύ δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα. Εσύ τα λεφτά σου τα έχεις στην Ελβετία κι εκεί τα ΑΤΜ δεν κλείνουν ποτέ, τα φυλάει ο Γουλιέλμος Τέλος με το τόξο και το μήλο ανά χείρας.
Βρε τι έπαθε ο Γιώργος τώρα στα γεράματα, κατάντησε μεγάφωνο του Αντώνη Σαμαρά, της Σοφίας Βούλτεψη, της Άννης Μισέλ Ασημακοπούλου. Ό,τι λένε το βράδυ ο Αντώνης, η Σοφία και η Άννη χαμηλοφώνως, μεσοφώνως ή μεγαλοφώνως, το παίρνει κάθε πρωί το μεγάφωνο του Τράγκα και το εκτοξεύει στο στερέωμα, μέχρι φεγγάρι φτάνει η προπαγάνδα του καθεστώτος, μέχρι τους κομήτες και τους αστεροειδείς. Δεν είναι μόνο η ένταση, είναι και η διακόσμηση, τα μπινελίκια, τα αγκομαχητά, οι βρυχηθμοί, οι νοερές σφαλιάρες στον «μαλάκα λαό», που πρέπει να ψηφίσει απαξάπαντος τον Σαμαρά, για να γλιτώσει τις καταθέσεις του. Δεν τις έβαζες τις καταθέσεις, ρε «μαλάκα», στη λίστα της Λαγκάρντ, να έχεις ήσυχο το κεφαλάκι σου, όπως το έχει ο Τράγκας;

Α ρε άτιμη κοινωνία, που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα. Τον Τράγκα τον ανέβασες στα ύψη της αντιμνημονιακής μπαλαφάρας και μετά τον κατέβασες με πάταγο στην αγκαλιά της Μέρκελ. Ο Τράγκας έκανε τριετή καριέρα μολύνοντας τα μυαλά του κόσμου με ανοησίες για κατοχές, για βέρμαχτ, για πάντσερ και τον χρόνο τον τέταρτο, μόλις έσφιξαν τα γάλατα για το καθεστώς, ανακάλυψε ότι μόνο η πλήρης υποταγή στη Γερμανία μπορεί να σώσει την Ελλάδα από τη χρεωκοπία και τον διαμελισμό. Συνεχίζει να τη λέει «γκιόσα», «καριόλα» και «βυζαρού» τη Μέρκελ ο Τράγκας, μόνο που πλέον η «γκιόσα» είναι η απαντοχή μας κι ο Τσίπρας που είπε ότι η Γερμανία είναι μία από τις 28 ισότιμες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδηγεί την πατρίδα στον όλεθρο.

Ουρλιάζανε επί τρία - τέσσερα χρόνια κάποιοι από τους αντιμνημονιακούς δεξιούς, λέγανε όποια εξτρεμιστική μπούρδα τους ερχόταν στο κεφάλι και τώρα που ήρθε η κρίσιμη ώρα, τώρα που ψήνεται η οριστική δέσμευση της Ελλάδας στους δανειστές, φρέναραν απότομα και έπεσαν στην στοργική αγκάλη του Σαμαρά. Είναι έτοιμοι να συκοφαντήσουν τους αντιπάλους του, είναι έτοιμοι να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι έτοιμοι για όλα. Έτοιμοι για όλα ήταν πάντα, και τότε που έβριζαν την Μέρκελ και τώρα που έγιναν Ηρακλείς του στέμματός της.
www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: