Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Φιλότιμες οι προσπάθειες κράτους και παρακράτους της συγκυβέρνησης, να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση.

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι και τα στενά των Εξαρχειών, όπου κατέληξε μέρος της δεύτερης (απογευματινής) πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Η Αστυνομία έσπευσε να αποκλείσει τους δρόμους γύρω από το ΕΜΠ, ενώ έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών στους δρόμους γύρω από την πλατεία των Εξαρχείων, όπου γινόταν κλεφτοπόλεμος μεταξύ νεαρών και αστυνομικών.
Το βράδυ, οι ειδικές υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν στις οδούς Στουρνάρη και Σολομού, στο πλαίσιο «εκκαθαριστικής» επιχείρησης. Παράλληλα, έγιναν τουλάχιστον 210 προσαγωγές.
Λίγο νωρίτερα, στη διάρκεια της πορείας από τα Προπύλαια προς την πλατεία Συντάγματος κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Ασφυκτική έγινε η ατμόσφαιρα στο Κέντρο από μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Αγρίνιο. Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη κινδύνευσαν οι υπάλληλοι καταστήματος από πυρκαγιά που ξέσπασε, όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στη βιτρίνα.

Στην Πάτρα, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, γίνονταν μάχες σώμα με σώμα αστυνομικών και ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Κρήτη, στις συγκεντρώσεις που έγιναν στο Ηράκλειο και στα Χανιά.
Η πρωινή, πάντως, συγκέντρωση στα Προπύλαια κύλησε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: