Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Προγραμματικές δηλώσεις από τη Βουλή

Δεν το πίστευα, κι όμως το έζησα. Πρώτη φορά ακούμε προγραμματικές δηλώσεις εκφρασμένες από μια ολόκληρη κυβέρνηση κι έχουμε την ικανοποίηση ότι δεν πήγε στράφι η ψήφος μας. Πρώτη φορά άκουσα, όχι προγραμματικές δηλώσεις, αλλά διαλέξεις για το πώς πρέπει να εξελιχθούμε σαν κοινωνία πιάνοντας το νήμα από τους μεγάλους Έλληνες της πρόσφατης ιστορίας μας που κόπηκε από τους βαρβάρους που θεωρούσαν τα σκυλάδικα πολιτιστικά κέντρα και τους άλλους, δεξιούς και ακροδεξιούς που έδωσαν σάρκα και οστά στους ναζιστές.
Θα μου πείτε ότι μεγάλα λόγια έχουμε ξανακούσει πριν κάτι δεκαετίες, αλλά δεν έγινε τίποτα, ή μάλλον έγινε το μεγάλο φαγοπότι (εξ ου μαζί τα φάγανε), όμως αισθάνομαι σαν απλός αλλά σκεπτόμενος άνθρωπος, ότι τώρα, μετά την κατρακύλα που τραβήξαμε (όμοια δεν έχουμε περάσει) οι άνθρωποι που μας μιλούν μέσα από τις τηλεοράσεις πια, είναι αυτοί που ήταν δίπλα μας τόσα χρόνια και έδιναν τον αγώνα μαζί μας.

Ακούγοντας λοιπόν τους σημερινούς αξιωματούχους να  ξεδιπλώνουν τις κοινωνικές και οικονομικές θέσεις που μαζί τόσα χρόνια διεκδικούσαμε, κατάλαβα για μια φορά ακόμα, γιατί οι αμετανόητοι δεξιοί και οι κολλημένοι αριστεροί, δεν μπορούν να τους παραδεχτούν και να τους ενισχύσουν.
Είναι γιατί, όλοι αυτοί που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό μιλούν από τα αριστερά ή τα δεξιά για ιδεολογίες και πατριωτισμούς, χωρίς να κάνουν τίποτα άλλο , κοιτούν την ‘ πάρτη ‘ τους, το μαγαζί τους (μικρό ή μεγάλο).
Είναι του δόγματος ‘εις οιωνός άριστος. Αμύνεσθε περί πάρτης’. Είναι αυτοί που εύχονται να ναυαγήσει κάθε προσπάθεια που τώρα ξεκινάει, για να επιπλεύσουν αυτοί και οι όμοιοί τους.
Καημένοι συμπολίτες δεν θα ξεφύγετε ποτέ! ΚΡΙΜΑ!
Η γη θα γυρίζει είτε το θέλετε, είτε όχι.
Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: