Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο άμεμπτος κ.Καμίνης βγάζει το σπίτι οικογένειας «στο σφυρί» για έναν... θερμοσίφωνα

Μια παράβαση από το 2006 που έχει βεβαιωθεί σε δημότη της Αθήνας, θέτει σε κίνδυνο το σπίτι του. Ο άνθρωπος αυτός μένει, με τη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους, σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι. Το... έγκλημά του είναι ότι έβαλε ηλιακό θερμοσίφωνα στην ταράτσα.
Το 2006 η πολεοδομική υπηρεσία του δήμου Αθηναίων του βεβαίωσε πρόστιμο 1005 ευρώ γιατί δεν είχε άδεια. Και σήμερα, το σπίτι του βγαίνει σε πλειστηριασμό. 

«Είναι μια οφειλή του 2006 και το νομικό καθεστώς είναι συγκεκριμένο», λέει στο newpost ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας. «Αν ο δήμος δεν ασκήσει τα ένδικα μέσα έχει ποινικές ευθύνες ο ταμίας, στις οποίες δεν μπορεί να τον καλύψει ένας αιρετός», συνεχίζει και αφήνει αιχμές κατά του πολίτη γιατί τόσα χρόνια δεν ρύθμισε το χρέος:

«Το 2006 δεν υπήρχε οικονομική κρίση. Έχουν βγει πλήθος ευεργετικών διατάξεων για ρυθμίσεις οφειλών, των οποίων δεν ήρθε να κάνει χρήση. Παρ' όλα αυτά, τονίζω ότι ποτέ ο δήμος δεν έχει εκτελέσει πλειστηριασμό κατοικίας».
Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» και το πρωί της Τετάρτης η Λαϊκή Επιτροπή του 2ου Διαμερίσματος της Αθήνας προχώρησε σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Οικονομικών του δήμου Αθηναίων.

«Η κινητοποίηση οδήγησε σε "πάγωμα" της απόφασης για 6 μήνες», λέει στο newpost η Διαμερισματική Σύμβουλος Δαρρεία Βουγιουκλάκη και καταλήγει πως: «Το θέμα μας, βέβαια, είναι η πλήρης διαγραφή την οποία θα διεκδικήσουμε κινηματικά».
Πάντως, στο ερώτημα του newpost προς τον αντιδήμαρχο, πώς στη μεγαλύτερη πόλη της Αθήνας, γεμάτη με κέντρα διασκέδασης, τραπεζάκια έξω και άλλες «νυχτερινές» και «διασκεδαστικές» αυθαιρεσίες, η δημοτική αρχή επικεντρώνεται στον... ηλιακό θερμοσίφωνα ενός οικογενειάρχη, ο Γιώργος Μπρούλιας παραπέμπει σε προηγούμενες διοικήσεις:
«Το πρόστιμο κόπηκε το 2006», μας είπε χαρακτηριστικά.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: