Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

«Η Ευρώπη έχει τελειώσει», υπογραμμίζει ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρεζτέπ Ταγίπ Ερντογάν, δέκα μέρες πριν το δημοψήφισμα δήλωσε ότι η Ευρώπη «έχει πλέον τελειώσει», καθώς δεν έχει τίποτα να προσφέρει στον κόσμο και έχει μετατραπεί «στο κέντρο της βίας και του ναζισμού». Κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπέρ της καμπάνιας του «ναι» για το τουρκικό δημοψήφισμα, ο Ερντογάν επιτέθηκε εκ νέου στην Ευρώπη, λέγοντας πως είναι «τελειωμένη» καθώς δεν έχει πλέον τίποτα να προσφέρει στον κόσμο.
«Η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε κέντρο καταπίεσης, βίας και ναζισμού. Έχει πλέον τελειώσει και δεν έχει κάτι να προσφέρει σε εμάς ή στον υπόλοιπο κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, υποστήριξε και πάλι πως οι ευρωπαϊκές χώρες τον πολεμούν καθώς δεν επιτρέπουν την προώθηση της καμπάνιας υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου. Παράλληλα, είχε ξεκαθαρίσει ότι θα επανεξεταστούν οι σχέσεις με την Ευρώπη. «Δεν επιτρέπουν σε υπουργούς μου να εκφωνούν ομιλίες στην Ευρώπη  Μόλις το γίνει δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, θα εξετάσουμε (την κατάσταση), όλα έχουν το τίμημά τους». 
.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: