Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ερντογάν: Θα φτιάξουμε δικό μας αεροπλανοφόρο!

Στο μέλλον της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και την πρόθεση της Αγκυρας να κατασκευάσει το δικό της αεροπλανοφόρο αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του κατά την τελετή καθέλκυσης της κορβέτας Kınalıada στην Τούζλα.


«Η ραχοκοκαλιά των σχεδίων μας πρέπει να εδράζεται σε εθνικές ευκαιρίες. Εάν χρειαστεί πρέπει να κάνουμε θυσίες στο θέμα του χρόνου και κόστους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Εάν δεν το είχαμε κάνει τα τελευταία 15 χρόνια δεν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε διασυνοριακές επιχειρήσεις ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις λόγω των μυστικών εμπάργκο που εφαρμόζονταν σε βάρος της χώρας μας» δήλωσε συγκεκριμένα ο Ερντογάν στο πλαίσιο «βάπτισης» της κορβέτας τουρκική κατασκευής «Kınalıada».

«Στόχος της Τουρκίας είναι να τερματίσει την εξάρτησή της από ξένες αμυντικές βιομηχανίες μέχρι το 2023. Έχουμε 14 προγράμματα που έχουν ολοκληρωθεί και έχουμε άλλα 10 που σχεδιάζονται», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος που σύμφωνα με την Yeni Safak υποσχέθηκε να χτίσει η Τουρκία το δικό της αεροπλανοφόρο


Δεν υπάρχουν σχόλια: