Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Μόνο όσοι υπέστησαν ζημιές εξαιρούνται από ΕΝΦΙΑ σε Κω και Λέσβο

Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έως το 2018, την οποία ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ για τη Λέσβο και την Κω, θα ισχύσει μόνο για τις κατοικίες που βρίσκονται στα δύο νησιά και έχουν διαπιστωμένες ζημιές από τους σεισμούς, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Σε διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ της Λέσβου και της Κω για τα τα έτη 2017 και 2018, προχώρησαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως σημειώνουν, το συγκεκριμένο μέτρο έχει ως στόχο την ανακούφιση των πληγέντων στις δύο περιοχές που δοκιμάστηκαν από τους σεισμούς.

Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι εάν ένας κάτοικος Αθήνας έχει ένα εξοχικό στην Κω και αυτό έχει πάθει ζημιά -ανεξάρτητα από την έκτασή της- θα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για το σπίτι στην Κω και όχι από τον ΕΝΦΙΑ για την κατοικία του στην Αθήνα. Μαζί με το οίκημα που έχει πάθει ζημιά απαλλάσσεται και το οικόπεδο. Αντίθετα, δεν προβλέπεται απαλλαγή μόνο οικοπέδου από τον ΕΝΦΙΑ.


Για μόνιμους κατοίκους των δύο αυτών νησιών η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει μόνο για τα σπίτια που έχουν πάθει ζημιά. Σημειώνεται ότι η απαλλαγή αφορά όλα τα σπίτια που έχουν διαπιστωμένες ζημιές στα δύο αυτά νησιά και όχι μόνο την πρώτη κατοικία. Προϋπόθεση για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, είναι να υπάρχει βεβαίωση από την Επιτροπή μηχανικών ότι το οίκημα έχει υποστεί ζημιά ανεξάρτητα από το μέγεθός της.
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: