Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Η δεύτερη κατάθεση Σαλμά στην Εξεταστική Επιτροπή

Μετά την πρώτη κατάθεση του Μάριου Σαλμά που χαρακτηρίστηκε από απεραντολογία άνευ ουσίας, ο πρώην αν. υπουργός Υγείας και πρωταγωνιστής της υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων εξετάζεται εκ νέου σήμερα από όσα μέλη της Επιτροπής δεν πρόλαβαν να πάρουν το λόγο στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Το Δεκέμβριο του 2014 ο τότε υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, υπογράφει μαζί με τον συναρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, Λεωνίδα Γρηγοράκο, την εξομοίωση του κόστους της διαγνωστικής αρθροσκόπησης με τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια, με την εξέταση να φτάνει στο δυσθεώρητο ποσό των 1.500 ευρώ. Η υπουργική απόφαση δεν δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, ενώ δεν τηρήθηκε το γράμμα του νόμου με την συνυπογραφή λοιπών αρμοδίων υπουργών, καθώς απαιτείται συνυπογραφή των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών. Εξού και η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε στις 31/8/2017 από το υπ. Υγείας, με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη, πρόεδρο της Επιτροπής, να ανακοινώνει αστικές αγωγές για την αποζημίωση του Δημοσίου, καθώς σύμφωνα με τον αν. υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, προκλήθηκε ζημία ύψους 825.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό προήλθε από τα 550 παραπεμπτικά που έβγαλε ο κ. Σαλμάς για την εν λόγω εξέταση, με την ιατρική πράξη να πραγματοποιείται στο διαγνωστικό κέντρο που συστεγάζεται με το γραφείο του και ανήκει στον γαμπρό και τη σύζυγό του. 
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: