Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί πήγε στην «Παπαστράτος» ο Τσίπρας

«Είστε πολύ τυχεροί που δουλεύετε εδώ» ήταν η ατάκα που ξεχώρισε στις συζητήσεις που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους εργαζόμενους στην καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην εταιρεία, επίσκεψη που σημειωτέον κράτησε πάνω από δύο ώρες. 
Οι πολιτικοί δίνουν μεγάλη βάση στη σημειολογία και στους συμβολισμούς για αυτό και η επιλογή του πρωθυπουργού να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο από όπου και προχώρησε σε θετικές προβλέψεις για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες στη χώρα μας, δεν ήταν τυχαία. 

Η Παπαστράτος κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν έχει προχωρήσει σε απολύσεις ή σε μειώσεις μισθών. Αντιθέτως στους 800 εργαζόμενους στη μονάδα τον τελευταίο χρόνο έχουν προστεθεί άλλοι 300 για την προώθηση στην Ελλάδα του IQOS, του τσιγάρου που δεν καίγεται. 

Παράλληλα, η εταιρεία έχει εξαγγείλει μεγάλη επένδυση 300 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου από μονάδα παραγωγής συμβατικών τσιγάρων σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού που χρησιμοποιούνται στο νέο σύστημα θέρμανσης καπνού IQOS που έχει λανσάρει η «μαμά» Philip Morris. Η επένδυση αυτή θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018 και θα απασχολήσει επιπλέον 400 εργαζόμενους, οι προσλήψεις των οποίων ήδη έχουν ξεκινήσει. 

Επίσης, ο όμιλος Philip Morris International στον οποίο ανήκει από το 2007 η Παπαστράτος έχει υπογράψει από το 2013 συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση με ισχύ ως το 2018 για την απορρόφηση του 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών ανατολικού τύπου. 

Η Παπαστράτος κάθε χρονιά συγκαταλέγεται στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον κάτι που δεν λησμόνησε να αναφέρει ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. 

Βασίλης Κώτσης
in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: