Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Υβριδικός Πόλεμος

Η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών και τα διάφορα λόμπυ των λαμογίων, παραφρόνων και ακροδεξιών που τη σιγοντάρουν έχουν κινητοποιηθεί τώρα για να αποδώσουν την ευθύνη μιας τεράστιας και σε μεγάλο βαθμό αποτρέψιμης εθνικής καταστροφής στους μετανάστες, σε Τούρκους και Ρώσους πράκτορες ή σε εξωγήινους.  Πριν ήταν η κλιματική κρίση. Προφανώς υπάρχει η κρίση, αυτός όμως είναι λόγος για να κάνουμε περισσότερα, όχι λιγότερα για να αντιμετωπίσουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλεί!

Επειδή τώρα δεν φτάνει η κλιματική αλλαγή για να δικαιολογηθεί η άνευ ιστορικού προηγουμένου καταστροφή της Ελλάδας και οι ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτή την καταστροφή, έχουμε βαρύγδουπες εκφράσεις ανεξιχνίαστου νοήματος που κινητοποιούνται όπως «υβριδικός πόλεμος» και «ασύμμετρες απειλές» για να εξηγήσουν το ελληνικό μπουρδέλο. Όσο πιο βαρύγδουπη είναι μια έκφραση, τόσο πιο μεγάλη εντύπωση κάνει. Όσο πιο ακατανόητη τόσο λιγότερο τη θέτει κανείς σε κριτική και έλεγχο.

Μέχρι και ο Άρειος Πάγος κινητοποιήθηκε να βρει τις εγκληματικές συμμορίες που βάζουν τις φωτιές. Δεν χρειάζεται όμως να ψάξει στα δάση της Θράκης. Θα έφτανε μια έρευνα στου Μαξίμου και στα Υπουργεία για να μάθουμε ότι τίποτα δεν λειτουργεί ούτε στο κράτος ούτε στην κυβέρνηση κι ότι αυτό το κράτος και αυτή η κυβέρνηση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις φωτιές, ούτε και κανένα άλλο πρόβλημα της χώρας. Όλοι οι νοήμονες Έλληνες ξέρουν τι ενδιαφέρει αποκλειστικώς κυβέρνηση και κράτος. Υποθέτουμε ότι και οι αξιότιμοι ανώτεροι δικαστές το γνωρίζουν επίσης.

Από αυτό το κράτος και από αυτούς τους πολιτικούς περιμένουν να μας προστατεύσουν από τις πυρκαγιές, κάτι που δεν κατάφερναν ακόμα και σε πολύ καλύτερους καιρούς;

Κι αφού θέλουν να μάθουν τις εγκληματικές συμμορίες που δρουν στη Θράκη γιατί δεν ρωτάνε τον κ. Μητσοτάκη που παρακολουθεί τους πάντες; (ή εναλλακτικά τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες που έστησαν το κύκλωμα των παρακολουθήσεων;).

Δεν μπορούμε ασφαλώς να αποκλείσουμε ότι κάποιοι βάζουν φωτιές. Όχι βέβαια οι μετανάστες, οι Ρώσοι και οι Τούρκοι πράκτορες, αλλά, πιθανότερο, τα γνωστά λαμόγια του ελληνικού Εργολαβιστάν (που έχουν άριστες σχέσεις συνήθως και με το ίδιο το γκουβέρνο).

Εν πάσει περιπτώσει, είτε έτσι, είτε αλλοιώς, γιατί δεν πιάνεται έστω ένας από όλους αυτούς;

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ (σε καλά χέρια και η άμυνα, όχι θα υστερούσε) πήγε στη Θράκη με τους κομμάντος του να κάνει περιπολίες, με το κράτος να διασπείρει πάλι φήμες περί αγνώστων κυκλωμάτων εμπρηστών. (Συνωμοσιολογία για να σκεπαστεί η ανικανότητα στις φωτιές! Αν ισχύει ότι «μας έκαψαν» θα πέσουν σήμερα κεφάλια; – Militaire.gr)

Υβριδικός πόλεμος ή πόλεμος νέτα – σκέτα γίνεται. Γίνεται από την κυβέρνηση, τα συστημικά ολοκληρωτικά ΜΜΕ (που ξεπέρασαν τα μήντια της δικτατορίας, αν και με διαφορετικές μεθόδους), τον διαπλεκόμενο δημοσιογραφικό, πνευματικό, πανεπιστημιακό μας κόσμο και όλες τις εκδοχές μιας βλακοφρόνου άκρας δεξιάς την οποία απελευθέρωσε το απίστευτο χάλι της ελληνικής αριστεράς και κεντροαριστεράς όλων των αποχρώσεων. Είναι ο πόλεμος που γίνεται από την απερίγραπτη «ελίτ» και την κυβέρνηση αυτής της χώρας εναντίον του μυαλού, της ευθυκρισίας, της μνήμης και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών.

Μάλιστα, μετανάστες, Τούρκοι και Ρώσοι έβαλαν τις φωτιές. Μήπως οι ίδιοι έσπρωξαν τα τρένα να τρακάρουν μετωπικά στα Τέμπη; Αυτοί εμπόδισαν τα ασθενοφόρα να φτάσουν εγκαίρως στους ασθενείς που πέθαναν περιμένοντάς τα; Αυτοί γκρέμισαν τη γέφυρα στην Πάτρα σκοτώνοντας τους ανθρώπους από κάτω; Αυτοί έχουν διαλύσει τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας; Αυτοί έχουν αφήσει χωρίς πιστοποίηση αεροδρόμια και τις αεροπορικές μας εταιρείες; Αυτοί άφησαν χωρίς συντήρηση τα Κανανταίρ που οδήγησαν στον θάνατο τους αεροπόρους που τα οδηγούσαν; Αυτοί άφησαν ανυπεράσπιστες απέναντι σε ενδεχόμενη φωτιά τις στρατιωτικές βάσεις; Ή μήπως μετανάστες, Τούρκοι και Ρώσοι ανάγκασαν τους πολιτικούς μας να τα πιάνουν από τη Ζήμενς, τη Νοβάρτις και χίλιες δυο άλλες μεριές;

Στην κατάσταση που είναι σήμερα το ελληνικό κράτος, αν πραγματικά το ήθελαν Τούρκοι και Ρώσοι πράκτορες, θα το είχαν κυριολεκτικά ανατινάξει.

Σκάνδαλα και κρίσεις γίνονται και σε άλλες χώρες. Μόνο που σε κάπως κανονικές χώρες, χώρες δηλαδή που διατηρούν κάποιες προοπτικές και δυνατότητες επιβίωσης, προκαλούν επανορθωτικές κινήσεις. Στην Ελλάδα προκαλούν ακόμα μεγαλύτερες απομακρύνσεις από τον κανονικό τρόπο κρατικής λειτουργίας.

Η χώρα μοιάζει με ασθενή στο τελευταίο στάδιο, με πολυοργανική ανεπάρκεια…

ΥΓ1. Ένα μείζον πολύ σημαντικό θέμα, που δεν ήταν όμως το θέμα μας στο άρθρο, είναι ο επί δεκατρία χρόνια κανιβαλισμός του ελληνικού κράτους σε εφαρμογή των αποικιακών καταστροφικών Μνημονίων και Δανειακών – που εξακολουθούν να ισχύουν άλλωστε, παρά τα ψέμματα των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, έως το 2060, αν υποθέσουμε ότι θα υπάρχει η Ελλάδα μέχρι τότε.

Σε μια περίοδο που η κλιματική κρίση θα επέβαλε τη δημιουργία πολύ ισχυρότερων υποδομών, οι ελληνικές υποδομές έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ενώ και το κρατικό προσωπικό και οι κρατικές δαπάνες επί σχεδόν 15 χρόνια μειώνονται δραματικά.

Οι καταστροφές αυτές, που «προγραμματίστηκαν» από τα Μνημόνια και τις περικοπές τους δεν έχουν έλθει ακόμα στο μεγαλύτερο μέρος τους, θα φανούν όμως τα επόμενα χρόνια.

Στην υλική, πρέπει εξάλλου να προστεθεί η καθόλου ασήμαντη ηθική και πνευματική αποσύνθεση της χώρας.

ΥΓ 2. Θυμίζουμε ότι και οι πυροσβέστες και η πολιτική προστασία ζήτησαν, όπως και ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία. Φαίνεται όμως ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει περισσότερο να διατηρήσει καλές σχέσεις με την Αμερική παρά να σώσει τα ελληνικά δάση.

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: