Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Γερμανική ελίτ



Δεν έχουμε πια Δημοκρατία, αλλά Τραπεζοκρατία και Τεχνοκρατία σημειώνει η Γερμανίδα ιστορικός της Επιστήμης και συγγραφέας Ελεονόρα Ζέελινγκ σ' ένα δοκίμιό της με τίτλο «Μια πεντάρα για να σωθεί η Ελλάδα» (εκδόσεις Αλφα Εκδοτική).


Και στη συνέχεια: «Μπορούμε να καταργήσουμε εντελώς τις εκλογές, γιατί δεν εξυπηρετούν κανέναν πια, μπορούμε όμως ταυτόχρονα να αρνηθούμε και την πληρωμή φόρων -εξυπηρετούν μόνο τους τεχνοκράτες και τραπεζοκράτες για να μας εξαπατούν. Να τους δίνουμε τα λεφτά μας για να μας κοροϊδεύουν; Ε, όχι, δεν το θέλουμε άλλο. Φτάνει».


Απτόητη η κυρία Ζέελινγκ ξεκαθαρίζει: «Ας μην ωραιοποιούμε πια την κατάσταση. Στη Γερμανία επικρατεί διαφθορά όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, με τη διαφορά ότι σ' εμάς (σ.σ. τους Γερμανούς) ασκείται από την υψηλή κοινωνία, από ανώτερους κύκλους ενώ, αντίθετα, στην Ελλάδα, πιο ανοιχτά και από χαμηλότερα στρώματα, όντως δημοκρατικότερα!».




Είναι σημαντική αυτή η επισήμανση. Δικαίωμα στη διαφθορά (άρα στον πλουτισμό) έχει μόνο η ελίτ· όχι και η πλέμπα! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Ας προβληματιστούν πολλοί ευρωπαϊστές (ορθολογιστές του γλυκού νερού, αλλοτριωμένοι και λοιποί) πάνω σ' αυτή τη φράση, όπως και στην επόμενη (και μετά ας γράψουν ό,τι θέλουν, ό,τι τους προστάζει η γκλάβα τους ή οι χορηγοί τους): «Το ότι εμείς οι Γερμανοί τολμούμε ακόμη μια φορά να δίνουμε μαθήματα σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι απίστευτη αναίδεια. Και ιδιαίτερα στους Ελληνες, στους οποίους χρωστάμε τελικά τον πολιτισμό μας και προπάντων την επιστήμη μας, για την οποία είμαστε τόσο υπερήφανοι -απλά φαίνεται να το ξεχνάμε εντελώς λόγω και του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου στη Γερμανία».


Μάλιστα. Πώς μας φαίνεται η τελευταία πρόταση; Χαμηλό μορφωτικό επίπεδο στη Γερμανία; Α πα πα! (Στις ΗΠΑ η πλειονότητα δεν γνωρίζει γραφή και ανάγνωση!) Το αντιπαρέρχονται άπαντες σχεδόν αυτό το συγκλονιστικό φαινόμενο.
Ούτως ή άλλως, σημασία έχει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει Ενωμένη Ευρώπη, αν πολιτισμοί όπως ο γερμανικός περιγελούν άλλους πολιτισμούς της ηπείρου. Ισως δεν το έχουμε καταλάβει καλά: η Ευρώπη δεν είναι καθαρά οικονομικό δημιούργημα, όπως δήθεν οι περισσότεροι ακράδαντα πιστεύουν... Πρέπει να γίνει μια πολιτισμική ενότητα, να διαμορφωθεί στο κέντρο της μια πολιτισμική συνείδηση... Χωρίς την ελληνική κληρονομιά η Γερμανία -όπως και οι άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες- δεν θα είχε καν βιομηχανία!»


Δυστυχώς, ο πολιτισμός έχει αποπεμφθεί. Αυτή η τόσο κρίσιμη αποπομπή θα διαλύσει την Ευρώπη και όχι τόσο η οικονομική ανέχεια των λαών της. Βαθιά μέσα στον καθένα κατοικεί κάποιο είδος φιλότιμου, η ελάχιστη αξιοπρέπεια. Αμα αυτά θιγούν, κανένα Σύνταγμα δεν μπορεί να διασφαλίσει την «ομαλότητα», η επικοινωνία γίνεται βία, μίσος, φανατισμός. Εδώ ακριβώς μας έχουν οδηγήσει τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τα «κουρέματα», η διαρκής πλέον (κατά τη χθεσινή δήλωση της Μέρκελ) παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα. Ε, καιρός ήταν...


Τη φτώχεια την αντέχει κανείς· τον εξευτελισμό όμως όχι (όπως και την πείνα...). Κάποια στιγμή οι ισχυροί Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα ξέρουν από πού να φυλαχτούν (και αφού έχουν εξαντλήσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό εναντίον των κοινωνιών, οιαδήποτε επιβολή ολοκληρωτικών καθεστώτων). Και είναι πιθανό η εξέγερση να 'ρθει από εκεί που δεν το περιμένουμε!


Πληρώνει βαρύ τίμημα (την ίδια του την ύπαρξη) όποιος παίρνει αποφάσεις για την τύχη άλλων ερήμην αυτών, όσο ανόητοι, όσο διεφθαρμένοι, όσο απολίτιστοι κι αν είναι οι τελευταίοι. Είμαστε πολλοί αγροίκοι σε τούτη τη χώρα, ανερμάτιστοι, ψευδοεγωιστές, αλλά στην κρίσιμη στιγμή προτάσσουμε το φιλότιμο. Τι είναι το φιλότιμο; Ανερμήνευτον! Εξακολουθεί όμως, πού και πού, να εμφανίζεται, να σμπαραλιάζει την τάξη, τους νόμους, τα όρια. Ο Θεός της Ευρώπης να βάλει το χέρι του. Εάν έχει χέρια, εάν υπάρχει Θεός και λοιπά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: