Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Μπλόκο» ναυτεργατών σε πλοία - Ζητούν το αυτονόητο.Τα δεδουλευμένα τους.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί αναχώρησαν δύο ιπτάμενα δελφίνια από τον Πειραιά προς τον Αργοσαρωνικό, καθώς οι ναυτεργάτες ενημερώθηκαν εγγράφως από εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας ότι έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους μέχρι και τον Φεβρουάριο.
Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών δήλωσαν ότι θα ακολουθήσει έλεγχος και σε άλλα πλοία τα οποία από το πρωί τα έχουν «μπλοκάρει» και εφόσον υπάρχει διαβεβαίωση ότι έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα, θα τους επιτρέψουν να αποπλεύσουν.
Οι ναυτεργάτες βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης συγκεντρωμένοι σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, μπλοκάροντας τον απόπλου πλοίων. Οι ναυτεργάτες ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Η ΠΝΟ είχε δώσει προθεσμία ώς σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις στα πλοία των εταιρειών που δεν καταβάλλουν τα οφειλόμενα.
«Οι ναυτεργάτες δουλεύουν απλήρωτοι επτά μήνες. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν το χρόνο που τους είχαμε προειδοποιήσει για να μη γίνει αναστάτωση στα δρομολόγια των πλοίων» είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος.
Πρόσθεσε ότι ορισμένες εταιρείες έχουν κάνει κινήσεις για εξόφληση των δεδουλευμένων. «Για να σταματήσουμε την κινητοποίηση θα πρέπει σήμερα να δούμε εξοφλητικούς λογαριασμούς. Σε όποια εταιρεία δεν συμμορφωθεί οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν».
Η ΠΝΟ με έγγραφό της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας καλεί τους εργοδότες «να προβούν σε άμεση και πλήρη εξόφληση των καθυστερούμενων αποδοχών των συναδέλφων μας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, άλλως η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε συνδικαλιστική παρέμβαση από το πρωί της ημερομηνίας αυτής στα πλοία τους που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής, μέχρι την καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους, εκτός των πλοίων των εταιρειών που θα έχουν μέχρι τότε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους».

news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: