Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ

Η 20η πράξη νομοθετικού περιεχομένου εκ μέρους της κυβέρνησης κ.Α.Σαμαρά - με ανοιχτή Βουλή – ξυπνά μνήμες από πέτρινα χρόνια.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, κατά τη συνεδρίαση του στις 11 Ιουνίου 2013, δηλώνει με ομόφωνο ψήφισμά του την άμεση συμπαράσταση στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργατοϋπαλλήλων της ΕΡΤ που απολύονται « εν μία νυκτί» στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της περικοπής δαπανών.
Θεωρούμε ότι η ελεύθερη και δημόσια τηλεόραση είναι δικαίωμα και κατάκτηση των πολιτών που συντηρείται επί μακρά σειρά ετών από τις εισφορές τους που κατά καιρούς ξανεμίσθηκαν από την κακοδιοίκηση όλων των διορισμένων διοικήσεων που ποτέ δεν λογοδότησαν γι αυτή.

Γνωρίζουμε καλά ότι:

με το κλείσιμο της ΕΡΤ σταματούν να εκπέμπουν τα μόνα κανάλια που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας..
σφραγίζεται η παγκόσμια εκπεμπόμενη φωνή της Ελλάδας στις 5 ηπείρους, με άμεση επίπτωση στην ομογένεια..
Ο πιθανότερος στόχος μιας τέτοιας απαράδεκτης πράξης δεν υπόσχεται κάποιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, ούτε αναπλήρωση του κενού της ΕΡΤ , αλλά είναι η παραχώρηση των δημόσιων πάγιων περιουσιακών στοιχείων και των συχνοτήτων ραδιοφωνίας και τηλεόρασης σε διαπλεκόμενα ντόπια με ξένα κερδοσκοπικά ιδιωτικά καρτέλ.
Τονίζουμε ότι ο αρμόδιος υπουργός κ.Σ.Κεδίκογλου που προσελήφθη στην ΕΡΤ ως γιος υπουργού του ΠΑΣΟΚ και κλείνει ως υπουργός της ΝΔ, είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να συκοφαντεί εργαζόμενους που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ.
Καλούμε όλα τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να βάλουν φρένο στην περαιτέρω κατρακύλα του πολιτικού συστήματος για να βρεθεί μια αποδεκτή λύση με βάσει πάντοτε τον δημόσιο χαρακτήρα της Εταιρείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: