Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Βραζιλιάνοι, Έλληνες και Τούρκοι διαδήλωσαν μαζί στη Νέα Υόρκη

Διαδηλωτές από την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Βραζιλία και το Μεξικό διαδήλωσαν από κοινού στη Νέα Υόρκη την Κυριακή, για να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στις χώρες τους.
Περίπου 300 άνθρωποι, κυρίως Βραζιλιάνοι, συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ζουκότι στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Είμαστε ο λαός, είμαστε δυνατοί, δεν θα ηττηθούμε" και "Αυτό είναι μόνο η αρχή, η αντίσταση συνεχίζεται ".

Μια ομάδα με την ονομασία Ελληνοτουρκική Αλληλεγγύη κρατούσε πανό που έκαναν λόγο για κοινή αντίσταση, ενώ κάποιοι από τους Αμερικανούς πολίτες και τους τουρίστες έδειχναν να συμπαραστέκονται στους διαδηλωτές. Αφότου τελείωσε η συγκέντρωση, η ομάδα διαλύθηκε ειρηνικά.
Μιλώντας σε υποστηρικτές του το Σάββατο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρομοίασε τις διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί στην Τουρκία με τις διαδηλώσεις στη Βραζιλία λέγοντας ότι διεθνή συμφέροντα έχουν βάλει στο στόχαστρο την πρόοδο των δυο χωρών. "Κάνουν ό, τι μπορούν για να πετύχουν (στη Βραζιλία) αυτό που δεν μπόρεσαν να επιτύχουν στην Τουρκία ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: