Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αποσύρονται τα μπλόκα, μετά από «ανακωχή» για την Κερατέα (?)

Προς εκτόνωση φαίνεται να οδεύει μετά τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ του υπουργού Χρήστου Παπουτσή, του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου και του δημάρχου Λαυρεωτικής Κωνσταντινου Λεβαντή, η κατάσταση στην Κερατέα, καθώς συμφωνήθηκε η αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και η ταυτόχρονη αποχώρηση των κατοίκων από τα μπλόκα.


Όπως επίσης συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, οι κάτοικοι θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα, ενώ τα μηχανήματα για τη δημιουργία ΧΥΤΥ θα παραμείνουν στην περιοχή με ευθύνη του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, η οποία θα υποβάλλει πρόταση στην πολιτεία, για να αποφασισθεί τι θα γίνει στη συνέχεια.

Μετά από αυτά ανακοινώθηκε ότι καθορίστηκε το πρώτο ραντεβού, την Πέμπτη του Πάσχα, της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη με τους φορείς της περιοχής της Κερατέας. Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν υπήρξε συμφωνία μεταξύ του δήμου Λαυρεωτικής και της πολιτείας για την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, των μηχανημάτων και των κατοίκων, η οποία ωστόσο ποτέ δεν εφαρμόστηκε.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: