Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Συζητάει τις προτάσεις των κατοίκων της Κερατέας η Μπιρμπίλη

Λίγα λεπτά πριν τις 9 μ.μ. ολοκληρώθηκε η συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, με φορείς και κατοίκους της Κερατέας.

Η υπουργός εμφανίστηκε διατεθειμένη να συζητήσει την πρόταση του Δήμου, για δημιουργία εγκατάστασης επεξεργασίας απορριμάτων σε ακίνητο μέσα στο Βιοτεχνικό Πάρκο Κερατέας. Η μονάδα αυτή θα επεξεργάζεται απορρίμματα των Δήμων Λαυρεωτικής (όπου ανήκει και η Κερατέα) και Σαρωνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνάντηση.

Σημειώνεται πως η συζήτηση Μπιρμπίλη - κατοίκων Κερατέας, έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού ενώ δεν συμμετείχε ο Γ. Ραγκούσης.

Mε ανακοίνωση του το υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρει:

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης και με ειλικρινή διάθεση για εξεύρεση λύσης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στην συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
Στη Νοτιανατολική Αττική στην περιοχή του Δήμου Λαυρεωτικής θα λειτουργεί σύγχρονη μονάδα που θα βασίζεται σε δόκιμη και εφαρμοσμένη τεχνολογία διαχείρισης απορριμμάτων που να έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για ανάλογα απόβλητα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ) ή στις ΗΠΑ και τον Καναδά για εύλογο χρονικό διάστημα.
Στον χώρο υγειονομικής ταφής θα οδηγούνται μόνο τα υπολείμματα της επεξεργασίας. Ο χώρος θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με τα προγράμματα ανακύκλωσης και το εργοστάσιο επεξεργασίας.
Ο Δήμος Λαυρεωτικής θα συμμετέχει, στο πλαίσιο των προβλέψεων και των δυνατοτήτων της εθνικής νομοθεσίας, στην κατασκευή και λειτουργία των έργων που θα γίνουν στην περιοχή.
Στη Νοτιοανατολική Αττική θα υλοποιηθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαλογής στην πηγή για οργανικά απόβλητα (υπολείμματα τροφών και πράσινα απόβλητα).
Η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, κάλεσε τον Δήμο Λαυρεωτικής να καταθέσει την ολοκληρωμένη του πρόταση, τεκμηριωμένη ως προς τα κόστη και τα περιβαλλοντικά οφέλη, η οποία θα συζητηθεί σε επόμενη συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος, Άρης Αλεξόπουλος και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο Γενικός Γραμματέας, Ηλίας Λιακόπουλος.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: