Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πώς να προστατευτείτε από την αφρικανική σκόνη -Συστάσεις του υπουργείου

Σε υψηλά επίπεδα λόγω της έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, εκτιμάται ότι θα κυμανθούν οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Αττικής για την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα και με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠAΠΕΝ), συστήνει προς τα άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, όπως επίσης και στα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών, να περιορίσουν τη σωματική άσκηση- δραστηριότητα και τον χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, κάθε πολίτης θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στον λαιμό. Όπως έγινε γνωστό, η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.
efimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: