Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Μίκης: Πείτε «όχι» στο «ΝΕΙΝ» του Σόιμπλε

Για τη γοητεία που οδήγησε στην αγκαλιά της αράχνης τον ΣΥΡΙΖΑ γράφει σε άρθρο του ο Μίκης Θεοδωράκης παροτρύνοντας τους ηγέτες του κόμματος να βρουν τη δύναμη να πουν έστω και τώρα «ΟΧΙ» στο «ΝΕΙΝ» του Σόιμπλε».
Ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι πρέπει να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσε έως τώρα να γίνεται λόγος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες με τον κ. Θεοδωράκη - τον συνεχάρη για το άρθρο του, μάλιστα ανταλλάγησαν και επιστολές - ενώ σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον μουσικοσυνθέτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Θεοδωράκης με το άρθρο του προτρέπει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να οχυρωθεί στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφεί αποφασιστικά στον λαό και στον εθνικό μας πλούτο, που κακώς -πολύ κακώς- τον αγνοούν επιδεικτικά. Οχυρωμένοι πίσω από τη δύναμη του ενωμένου λαού να προτείνουν κοινοπραξίες για την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου με αντάλλαγμα οικονομικές συμφωνίες που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δανειστών μας».

Σε προσωπικό τόνο ο κ. Θεοδωράκης απευθύνεται στον πρωθυπουργό γράφοντας τα εξής: «Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο λαός μας. Θα περάσουμε ίσως δύσκολες μέρες μαζί, αλλά σκέψου ότι ζούμε στο 2015 και όχι σε εκείνες τις σκοτεινές και επώδυνες εποχές που οι ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές μας αλώνιζαν ανεμπόδιστα, γιατί δεν υπήρχε απέναντί τους δύναμη ικανή να τους σταματήσει. Σ' αυτόν τον νέο δρόμο που σου προτείνω, δεν θα είμαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας. Και στο κάτω κάτω κανείς, ούτε η Ευρώπη, δεν μας εμποδίζει (νομικά εννοώ) να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας».
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: