Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ

Άμεσες παρεμβάσεις στα σχολεία για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η παροχή γευμάτων στα ολοήμερα και η κάλυψη των εμβολιασμών προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.
Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βούτσης γνωστοποίησε ότι προωθείται στη Βουλή προς ψήφιση νομοσχέδιο για την παράταση των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών, καθώς από την 1η Μαρτίου χιλιάδες μαθητές κινδυνεύουν να μην μπορούν να μεταβούν στα σχολεία τους.

Όπως είπε, οι προηγούμενες συμβάσεις λήγουν στις 28 Φεβρουαρίου και εάν δεν ανανεωθούν άμεσα, γονείς και μαθητές θα βρεθούν σε δυσχερή θέση.
«Σκοπός είναι να μην μείνει κανένας μαθητής χωρίς να μεταφερθεί μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.
Την ίδια στιγμή, το ζήτημα της παροχής γευμάτων στα ολοήμερα παραμείνει θέμα μείζονος σημασίας για χιλιάδες γονείς. Το θέμα αυτό καθώς και η κάλυψη των εμβολίων από την πολιτεία, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης αντιπροσωπείας Ομοσπονδίας γονέων παιδιών που υποσιτίζονται και εκπρόσωπων από πέντε ΕΛΜΕ με τον κ. Βούτση.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός ανέφερε ότι αρκετοί δήμοι κάνουν εξαιρετική δουλειά σ’ αυτόν τον τομέα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά, προλαμβάνοντας και ενισχύοντας δύσκολες καταστάσεις σε συνεργασία με τις δομές αλληλεγγύης.
«Υπάρχει ένας στρατός εθελοντών ο οποίος κράτησε όρθια τη χώρα. Αυτούς τους τιμούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε ότι σχεδιάζονται άμεσες παρεμβάσεις στα σχολεία για την επίλυση αυτού του τόσο κρίσιμου ζητήματος διότι «αποτελεί το πεδίο στο οποίο θα δοκιμασθεί η κυβέρνηση».
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: