Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Δεν τον πάνε τον χοντρό...

«Δεν τον πάω τον χοντρό (σ. σ τον Π. Καμμένο)», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης. Δεν τον πάει, όχι φυσικά για το βάρος του, κάτι τέτοιο θα ήταν ρατσιστικό και ο κ. Μπουτάρης έχει αποδείξει ότι δεν είναι ρατσιστής. Το αντίθετο. Δεν έχει διστάσει να συγκρουστεί με τις τοπικές συντηρητικές ομάδες (εκκλησία, Νέα Δημοκρατία) για διάφορα ζητήματα. Δεν τον πάει για τις απόψεις του. Δεν είναι ο μόνος. Και αρκετοί άλλοι-ανάμεσα τους και παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ- έχουν εκφράσει την αντίθεση τους με τις αντιλήψεις και τη συμπεριφορά του υπουργού Άμυνας.
'Όπως επίσης και ορισμένοι ξένοι αξιωματούχοι έχουν πει στον πρωθυπουργό ότι ο κ. Καμμένος και το κόμμα του εκθέτουν την κυβέρνηση και γελοιοποιούν τη χώρα.
Πράγματι, ο κ. Καμμένος έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυβέρνηση με τις εμπρηστικές δηλώσεις του περί εξαγωγής στην Ευρώπη των τζιχαντιστών, ενώ το στιλ και κάποιες επιλογές του στο χώρο ευθύνης του δεν συνάδουν με την αισθητική και το ιδεολογικό σύμπαν της Αριστεράς.
Πράγματι, στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. έχουν βιάσει την κοινή λογική (περίπτωση ψεκασμών), ενώ στο εσωτερικό του κόμματος κυκλοφορούν σε χορταστικές δόσεις εθνικιστικές, σεξιστικές και ομοφοβικές αντιλήψεις.

Δύο παρατηρήσεις:

-Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛΛ. ήταν μονόδρομος. Δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος κυβερνητικός εταίρος με αντιμνημονιακή γραμμή. Η άλλη λύση ήταν ξανά εκλογές, τις οποίες όμως δεν ήθελε κανένας γιατί θα ήταν έγκλημα κατά της χώρας, όπως έλεγαν τότε όλα τα κόμματα.
-Αυτοί, εδώ και στο εξωτερικό, που ανατριχιάζουν με τις ακροδεξιές τοποθετήσεις των ΑΝ. ΕΛΛ. και του αρχηγού τους, έκαναν την πάπια την περίοδο που ήταν υπουργοί ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης. Μερικοί μάλιστα απ' αυτούς που διαμαρτύρονται με όλη τη δύναμη των πνευμόνων τους για την ανίερη συμμαχία Αριστεράς- Άκρας Δεξιάς, δεν είχαν κανένα πρόβλημα όταν συνυπήρχαν αρμονικότατα στην ίδια κυβέρνηση με τους δύο αστέρες της Νέας Δημοκρατίας και με το ...αλήστου μνήμης ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Η αριστερή συνείδηση τους είχε βυθιστεί για χρόνια σε νήδυμο ύπνο. Τώρα όμως που ξύπνησε ποιος τους πιάνει...
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: