Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ένα βιβλίο για το Στέκι και τους σκοπούς του.

Oπως κάθε  πρώτη Παρασκευή του μήνα  η λέσχη ανάγνωσης Λογοτεχνίας στη μηνιαία συνάντηση της  θα κουβεντιάσει το βιβλίο  "Κάτι θα γίνει θα δείς" με τον συγγραφέα Χρήστο Οικονόμου  την Παρασκευή 3 Απρίλη στις 7μμ. στο Στέκι. Όλοι όσοι ενδιαφέρεστε είστε καλεσμένοι!
Ο Χρήστος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Έχει γράψει δυο συλλογές διηγημάτων: Η Γυναίκα στα Κάγκελα, (Ελληνικά Γράμματα, 2003),  και Κάτι θα Γίνει, θα Δεις, (Πόλις, 2010). Η συλλογή διηγημάτων Κάτι θα Γίνει, θα Δεις τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος 2011.Ακολούθησε η συλλογή διηγημάτων "Το καλό θα 'ρθει από τη θάλασσα" (εκδ. Πόλις)
"Φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια απέναντι στους μετανάστες, βία, χαμένα όρια, αλλά και έξω καρδιά κι αλληλεγγύη."
Δεκάξι ιστορίες από τα Καμίνια, τη Νίκαια, τη Δραπετσώνα. Από τον ντόκο των Κρητικών, από το ουζερί "Υπάρχω", από το φουγάρο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Ιστορίες για τράπεζες που παίρνουν σπίτια, για σπίτια που παίρνουν φωτιά, για όνειρα που γίνονται στάχτη. Για το σκοτάδι που ζει στη διπλανή πόρτα. Κάτι θα γίνει όμως, θα δεις. Γιατί εκεί όπου μεγαλώνει ο φόβος μεγαλώνει κι εκείνο που σώζει από τον φόβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: