Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ας περιθάλψει τους αστεγους και αναξιοπαθούντες απο τα πεζοδρόμια της πόλης και μετα βλέπουμε.

Το όραμα Καμίνη για την Αθήνα
«Για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου και της Αυτοδιοίκησης, σχεδιάζεται ύστερα από συστηματική και σοβαρή μελέτη ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα μαζί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, κατά την παρουσίαση του σχεδιασμού, εξηγώντας ότι «στον βαθμό που η πόλη γίνεται πιο ελκυστική, θα επανακάμπτει και θα επανακατοικείται».
Επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού αποτελεί ο τουρισμός και η ανάδειξη της Αθήνας σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Με τη διαμόρφωση ενός πλέγματος δράσεων στήριξης, μεταξύ των οποίων το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του δήμου και το πρόγραμμα «Επιχειρώ Κοινωνικά», επιδιώκεται η προώθηση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, ώστε να καταστεί η Αθήνα κέντρο κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Η πρώτη πιλοτική παρέμβαση -που θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιοχές- με στόχο την αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργίας των δημόσιων χώρων, θα γίνει στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας (μεταξύ των οδών Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους-Αθηναΐδος και Αιόλου, έως την οδό Αθηνάς). Μεταξύ άλλων, οι σχεδιαζόμενες δράσεις αφορούν: αποκατάσταση προσβασιμότητας, κατασκευή νέων πεζόδρομων, οργάνωση χώρων νόμιμης κατάληψης (μικροπωλητές, τραπεζοκαθίσματα) κ.ά.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καμίνης στην πρωτοβουλία του δήμου, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, για τα άδεια και εγκαταλελειμμένα κτίρια. Ενημέρωσε ότι με επικείμενο νομοσχέδιο θα επιτρέπεται στον δήμο, με τη σύμφωνη γνώμη ιδιοκτητών, να παρέμβει και να αξιοποιήσει 1.800 εγκαταλελειμμένα κτίρια εντός των ορίων του. Η πιλοτική περιοχή παρέμβασης που μελετήθηκε ήταν η περιοχή της Ομόνοιας.
Στον τομέα του πολιτισμού, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε σε διοργανώσεις διεθνούς κύρους, όπως η «Documenta 14», που το 2017 θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με τη γερμανική πόλη του Κάσελ. Κάθε έκθεση στο Κάσελ συγκεντρώνει 1.000.000 επισκέπτες και 12.000 δημοσιογράφους.
«Δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας ότι εντός του έτους θα ολοκληρωθούν τεχνικά έργα που εκπονήθηκαν μέσω ΕΣΠΑ, μεταξύ των οποίων: Σεράφειο Κολυμβητήριο, δύο Κέντρα Υγείας, δύο βιοκλιματικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, η βίλα Θεοτοκόπουλου, το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων στη βίλα Αμαλίας, η πεζοδρόμηση της οδού Πάφου, η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης και η λειτουργία 20 βυθιζόμενων συμπιεστών απορριμμάτων. Στις παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν περιοχές της πρωτεύουσας, ο δήμαρχος προσέθεσε και τη νέα γραμμή του μετρό με 30 σταθμούς, τις εργασίες στον άξονα της οδού Πανεπιστημίου κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: