Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία η Θεσσαλονίκη λόγω επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ( Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης). Η επίσχεση θα συνεχιστεί την Τετάρτη και την Παρασκευή. «Έχουμε πρόβλημα επιβίωσης», τονίζουν οι εργαζόμενοι

Οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, για περισσότερους από δύο μήνες, που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρη Τσερμενίδη, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. «Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ. Οι υποχρεώσεις τρέχουν. Το ελληνικό Δημόσιο οφείλει περισσότερα από 130 εκατομμύρια ευρώ στον Οργανισμό, ο οποίος με τη σειρά του χρωστά πάνω από 95 εκατομμύρια ευρώ».
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας την Τετάρτη και την Παρασκευή, όπου έχει οριστεί νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πάρουν απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: