Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης

Όσο εξελίσσεται ομαλά -και παρά τις συνεχείς τρικλοποδιές που βάζει το παλιό σύστημα των ΜΜΕ- η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση των νέων αδειών στα κανάλια τόσο η δεξιά αντιπολίτευση θα ταλαιπωρείται αντιλαμβανόμενη την αποτυχία της στρατηγικής της «αριστερής παρένθεσης».  Οι κραδασμοί από τον επιχειρηματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει καταγράφονται και στο εσωτερικό του συντηρητικού κόμματος που δυσκολεύεται να επιλέξει ποιον να στηρίξει και ποιον να εξυπηρετήσει.

Οι πολιτικές συγκρούσεις στη Ν.Δ., όπως γράφουμε αναλυτικά στα ρεπορτάζ στην «Εφ.Συν.», πολλαπλασιάζονται και βαθαίνουν καθώς τα στρατόπεδα δεν είναι ακόμη και τόσο σαφή. Οι πτέρυγες επαναπροσδιορίζονται, οι συμμαχίες αναπροσαρμόζονται, η ρητορική και η ατζέντα διαφέρει από βιλαέτι σε βιλαέτι - και όχι μόνο με βάση τις αντιπαλότητες στο πρόσφατο παρελθόν της παράταξης.
Η υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, λ.χ., διαιρεί τη Ν.Δ. έχοντας προηγουμένως διαπεράσει και θέσει σε δοκιμασία την όποια προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναπροσανατολισμού του ήδη αποδυναμωμένου και τραυματισμένου «χώρου» του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και των συνομιλητών τους στη Δεξιά ή στον κεντρώο χώρο.   Η ταύτιση της Ν.Δ. με τα συμφέροντα των καναλαρχών, τους οποίους υποτίθεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. «εκδικείται» και «φιμώνει» επειδή είναι τάχα μου «φιλελεύθεροι, αντικρατιστές και ευρωπαϊστές», έχει αρχίζει να της κοστίζει πολύ σοβαρά.
Διότι πλέον είναι αδύνατον ο κ. Μητσοτάκης και τα άλλα φέουδα της Ν.Δ. να τοποθετηθούν και να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στους εξοντωτικούς καβγάδες ανάμεσα σε «ολυμπιακούς» φίλους και κουμπάρους, σε «παναθηναϊκούς», επίσης φίλους της παράταξης, σε χρεοκοπημένους τέως ιστορικούς εκδότες και σε άλλους «προδότες» που συνθηκολόγησαν με τον εχθρό.  Ποιον απ' όλους τους «διαπλεκόμενους» (όπως οι ίδιοι ανοιχτά χαρακτηρίζουν ο ένας τον άλλο) ιστορικούς φίλους της Ν.Δ. να υποστηρίξει το επίσημο κόμμα, τώρα που κορυφώνεται ο μεταξύ τους ανταγωνισμός για την επιβίωσή τους - σε συνθήκες δικαστικής έρευνας των οικονομικών τους, των τριγωνικών τους συναλλαγών με την τραπεζοκρατία και τη φοροδιαφυγή τους στο εξωτερικό; 

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: