Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Αστυνομικοί πλαστογράφησαν το απολυτήριο Λυκείου για μια θέση στην ΕΛΑΣ

Στην αποκάλυψη δύο ακόμη περιπτώσεων πρόσληψης αστυνομικών που φαίνεται ότι προσλήφθηκαν με νοθευμένα δικαιολογητικά, προέβη το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Η υπόθεση αφορά δύο αστυνομικούς από τη Βόρεια Ελλάδα που πέτυχαν σε διαγωνισμούς κατά το έτος 2000 για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, προσκομίζοντας απολυτήρια Λυκείου, στα οποία κατηγορούνται ότι είχαν «αλλοιώσει» προηγουμένως τις βαθμολογίες τους.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώτος φέρεται ότι αύξησε από «16» σε «19» τον γενικό βαθμό του απολυτηρίου, ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται να έχει αποφοιτήσει με γενικό βαθμό «19,5», από «14,2» που ήταν η πραγματική βαθμολογία.
 
Υπό αυτές τις συνθήκες, εισέπραξαν αποδοχές που για την τελευταία 15ετία κυμαίνονται -κατά περίπτωση- από 275.000 έως 310.000 ευρώ, ποσά που συνιστούν τη ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο.
 
Με ξεχωριστά βουλεύματα, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης τους παραπέμπει τώρα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για απάτη και πλαστογραφία. Όπως αναφέρεται, οι συγκεκριμένες δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις αστυνομικών με πλαστούς τίτλους σπουδών που απασχόλησαν τις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης.
 
Πρόσφατα, δύο συνάδελφοί τους κάθισαν στο σκαμνί για απάτη και πλαστογραφία και καταδικάστηκαν σε εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης 4 και 6 ετών, αντίστοιχα.
 
Πλαστά πτυχία ή δικαιολογητικά με τα οποία διορίστηκαν στο Δημόσιο φαίνεται ότι προσκόμισαν και δημόσιοι υπάλληλοι, όπως προκύπτει από δικογραφίες που εκκρεμούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: